Kapua 2024 Nepal

Taidetta ja Kapuaa

Kapua matkani alkoi tammikuun lopulla kun liityin tiimiin mukaan. Heinolan loistavan koulutusviikonlopun jälkeen muistiin jäi konkarien hyvä ohje, että varainkeruu kannattaa aloittaa siitä mitä jo osaa.

Olen koulutukseltani Sosionomi Amk ja kuvataideterapeutti.Ohjaan viikottaisia taidetetapiaryhmiä muistisairaille asukkaille Villa Tapiolassa ja mielenterveyskuntoutujille Saranne kodilla.Tänä vuonna ohjaan taidetetapiaryhmien palkkiot Väestöliiton kautta Kapua Nepal keräykseen vammaisten ja nuorten oikeuksien tukemiseen. Tavoitteenani on kerätä euro per nousumetri eli 5416euroa. Väestöliiton Väentuvalla toteutui huhtikuussa Unelma- teemainen taideterapia ryhmä ja syksyllä on luvassa jatkoa mm. raapekartonkityöpajan merkeissä.

Kapuan innoittamana pidin myös ensimmäisen oman taidenäyttelyni kotipaikkakuntani Kaustisen kirjastossa huhtikuussa.Esillä oli töitä kuvittamastani lastenkirjasta Karjalanpiirakka hirviö ja muita tarinoita. Avajaisten yhteydessä myynnissä oli taidejulisteita ja Kapuan Huippulakua.Samainen näyttely on tulossa myös Helsinkiiin Käpylän kirjastoon heinäkuussa.

Viikonlopun taidegrafiikan vedostuskurssilla vedostin grafiikkasarjaa Tyttö ja karhu myyntiin.Samalla syntyi myös Kapuan oma grafiikanvedos ’Kauas katse kantaa’.

Keramiikan kurssilla taas on syntynyt keramiikka jäniksiä ja variksenpoikia.

Kauas katse kantaa.

 

 

 

20.5.2024 Johanna Kansala

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top