Mikä on Kapua?

Kapua kerää varoja kehitysmaiden tukemiseksi kiipeämällä maailman vuorille. Kapua syntyi halusta tehdä jotain konkreettista globaalin oikeudenmukaisuuden edistämiseksi. Kampanja rakennettiin uudelle ja innovatiiviselle tavalle kerätä varoja yhdistämällä varainhankinta vuorelle kiipeämiseen. Kapua antaa tavallisille ihmisille mahdollisuuden osallistua kansainväliseen kehitysyhteistyöhön ja tutustua paikan päällä, mitä ja miksi keräysvaroilla kohteessa tehdään.

Mistä sana Kapua tulee?

Kapua-sanassa yhdistyy kiipeäminen ja auttaminen, Kapuan ydinajatus: kapuamalla apua.

Miten Kapuan kumppanijärjestöt valitaan?

Kumppanijärjestöiksi valitaan luotettavia ja tunnettuja suomalaisia järjestöjä, jotka ovat tehneet pitkäjänteistä ja laadukasta kehitysyhteistyötä. Päähankkeen osalta pitkäaikaiset kumppanijärjestömme ovat Väestöliitto, Taksvärkki ry ja Kynnys ry. Oma Kapuaan otamme mukaan uusia järjestöjä. Mikäli olet kiinnostunut Oma Kapua -kampanjasta omalle järjestöllesi, ota yhteyttä, niin palaamme asiaan pian!

Miten voin hakea mukaan?

Kapuajaksi voivat hakea kaikki täysi-ikäiset henkilöt. Yläikärajaa ei ole. Kapua-hankkeissa on ollut mukana kaiken ikäisiä vapaaehtoisia, nuorin kapuajamme on ollut 19-vuotias ja vanhin 70-vuotias. Haemme uuden kampanjan alkaessa aina avoimen haun kautta vapaaehtoisia ryhmään. Tiedotamme hausta verkkosivuillamme, sosiaalisessa mediassa ja uutiskirjeessämme, jonka voit tilata etusivulta. Tutustuthan myös Oma Kapuaan, jossa voit haastaa itsesi seikkailuun hyvän asian puolesta!

Miten kapuajat valitaan?

Kapuajiksi valitaan eri-ikäisiä ja erilaisia ihmisiä eripuolilta Suomea. Kapuajia yhdistää halu tehdä hyvää – kerätä varoja ja tutustua avustuskohteeseen kohdemaassa. Lisäksi Kapuajat omaavat hieman seikkailumieltä ja halua haastaa itsensä, sillä kohdemaassa odottaa aina myös matkan fyysinen haaste.

Miten Kapuajat keräävät varoja?

Varainhankintatavoite voi tuntua suurelta, mutta se on aivan mahdollinen saavuttaa ilman aiempaa kokemusta varainhankinnasta. Kapualle on kertynyt vuosien varrella todella paljon hyviä vinkkejä ja kokemusta jaettavaksi varainhankintaan, ja saat kaiken tarvitsemasi tiedon ja materiaalit käyttöösi osallistuessasi Kapuaan. Kapuajat voivat kerätä varoja haluamallaan tavalla. Varoja voi kerätä esimerkiksi järjestämällä tapahtumia, innostamlla oman verkoston mukaan kampanjaan, yritysyhteistyöllä ja yksittäisillä lahjoituksilla. Varoja on kerätty myös muun muassa Kapua-limppua leipomalla, autiotupia siivoamalla ja ikkunoita pesemällä, mahdollisuudet ovat monet! Kapuajat saavat täyden tuen ja materiaalit varainhankintaan koko hankkeen ajaksi, sekä Konkari-Kapuajan tuen. Konkarit ovat jo kerran Kapuan kokeneita, ja auttavat uusia Kapuajia varainhankinnassa ja matkaan valmistautumisessa.

Onko olemassa jokin minimimäärä, joka osallistujien pitää kerätä?

Kapuan päähankkeessa ei ole minimimäärää, joka osallistujien pitää saada kerätyksi. Riittää, että jokainen tekee parhaansa keräyksen edistämiseksi. Oma Kapuan puolella minimilahjoitus on 500 euroa, joka hankkeelle tulee kerätä tai sen voi myös lahjoittaa itse.

Paljonko kapuajat ovat keskimäärin saaneet kerättyä varoja?

Keräystulokset vaihtelevat todella paljon. Jotkin osallistujat ovat onnistuneet keräämään yli 10 000 euroa, jopa yli 15 000 euroa! Kapuan päähankkeessa keräystavoite on noin 5000-6000 euroa ja ryhmästä noin puolet yleensä saavuttaa tai ylittää tavoitteen, puolet jää tavoitteesta jonkin verran. Oma Kapuassa suositeltu minimitavoite on 1000 euroa, jonka osallistujat saavatkin yleensä melko helposti kerättyä Kapuan tuella.

Miten voin tehdä lahjoituksen Kapualle?

Kapua -kampanjalle voit tehdä lahjoituksen täällä. Voit tukea lahjoituksellasi myös tietyn kapuajan keräystavoitetta. Vuoden 2020 Kapuajiin voit tutustua täällä.

Kerätäänkö hankkeella osallistujien matkarahoja?

Ehdottomasti ei. Kaikki kerätyt varat ohjautaan suoraan järjestön keräystilille, josta järjestö kanavoi varat sovittuun avustuskohteeseen. Kapuajat maksavat itse kaikki osallistumisesta aiheutuvat matka- ja muut kulut.

Etkö löytänyt vastausta?

Jos et löytänyt vastausta kysymykseesi, niin lähetä kysymyksesi meille yhteystietolomakeen kautta. Vastaamme Sinulle mahdollisimman pian, ja lisäämme kysymyksen tarvittaessa myös tälle sivulle. Kiitos avustasi!

Vieritä ylös