Usein kysyttyä

Mikä on Kapua?

Kapua kerää varoja paremman maailman puolesta kiipeämällä maailman tuntureille ja vuorille. Kapua syntyi halusta tehdä jotain konkreettista globaalin oikeudenmukaisuuden edistämiseksi. Kampanja rakennettiin uudelle ja innovatiiviselle tavalle kerätä varoja yhdistämällä varainhankinta vuorelle kiipeämiseen. Kapua antaa tavallisille ihmisille mahdollisuuden osallistua kansainväliseen kehitysyhteistyöhön ja tutustua paikan päällä, mitä ja miksi keräysvaroilla kohteessa tehdään.

Mistä sana Kapua tulee?

Kapua-sanassa yhdistyy kiipeäminen ja auttaminen, Kapuan ydinajatus: kapuamalla apua.

Miten Kapuan kumppanijärjestöt valitaan?

Kumppanijärjestöiksi valitaan luotettavia ja tunnettuja suomalaisia järjestöjä, jotka ovat tehneet pitkäjänteistä ja laadukasta kehitysyhteistyötä tai kotimaantyötä. Päähankkeen osalta pitkäaikaiset kumppanijärjestömme ovat Väestöliitto, Taksvärkki ry ja Kynnys ry. Oma Kapuaan ja kotimaan toimintaan otamme mukaan uusia järjestöjä. Mikäli olet kiinnostunut Kapua-kampanjasta omalle järjestöllesi, ota yhteyttä, niin palaamme asiaan pian!

Miten voin hakea mukaan?

Kapuajaksi voivat hakea kaikki täysi-ikäiset henkilöt. Yläikärajaa ei ole. Kapua-hankkeissa on ollut mukana kaiken ikäisiä vapaaehtoisia, nuorin kapuajamme on ollut 19-vuotias ja vanhin 70-vuotias. Haemme uuden kampanjan alkaessa aina avoimen haun kautta vapaaehtoisia ryhmään. Tiedotamme hausta verkkosivuillamme, sosiaalisessa mediassa ja uutiskirjeessämme, jonka voit tilata sivun alalaidasta. Tutustuthan myös Oma Kapuaan, jossa voit haastaa itsesi seikkailuun hyvän asian puolesta!

Miten kapuajat valitaan?

Kapuajiksi valitaan eri-ikäisiä ja erilaisia ihmisiä eripuolilta Suomea. Kapuajia yhdistää halu tehdä hyvää, kerätä varoja ja tiedottaa työstä, jota keräysvaroilla tehdään. Lisäksi Kapuajat omaavat hieman seikkailumieltä ja halua haastaa itsensä, sillä hankkeeseen liittyy aina myös matkan fyysinen haaste.

Miten Kapuajat keräävät varoja?

Varainhankinta voi tuntua vaikealta, mutta sitä ei kannata turhaan jännittää liikaa. Kapua tarjoaa täyden tuen ja tarvittavat välineet varainhankintaan. Kapualle on kertynyt vuosien varrella todella paljon hyviä vinkkejä ja kokemusta jaettavaksi, ja saat tietopankkimme käyttöösi osallistuessasi Kapuaan. Kapuajat voivat kerätä varoja haluamallaan tavalla. Varoja voi kerätä esimerkiksi järjestämällä tapahtumia, innostamalla oman verkoston mukaan, yritysyhteistyöllä, tuotemyynnillä ja yksittäisillä lahjoituksilla. Varoja on kerätty myös muun muassa Kapua-limppua leipomalla, autiotupia siivoamalla ja ikkunoita pesemällä, mahdollisuudet ovat monet! Kapuajat saavat täyden tuen varainhankintaan koko hankkeen ajaksi, sekä Konkari-Kapuajan tuen. Konkarit ovat jo kerran Kapuan kokeneita, ja auttavat uusia Kapuajia varainhankinnassa ja matkaan valmistautumisessa.

Onko olemassa jokin minimimäärä, joka osallistujien pitää kerätä?

Meille riittää, että jokainen tekee parhaansa keräyksen edistämiseksi. Edellytämme osallistujilta motivaatiota varainhankintaan, ja tukemme avulla keräys onnistuu varmasti. Oma Kapuan puolella minimilahjoitus hankkeelle on 500 euroa, joka hankkeelle tulee kerätä tai lahjoittaa itse.

Paljonko kapuajat ovat keskimäärin saaneet kerättyä varoja?

Keräystulokset vaihtelevat todella paljon. Jotkin osallistujat ovat onnistuneet keräämään yli 10 000 euroa, jopa yli 15 000 euroa! Kapuan päähankkeessa keräystavoite on noin 5000-6000 euroa ja ryhmästä noin puolet yleensä saavuttaa tai ylittää tavoitteen. Oma Kapuassa suositeltu minimitavoite on 1000 euroa, jonka osallistujat saavatkin yleensä melko helposti kerättyä Kapuan tuella. Kotimaan Kapua-hankkeissa tavoite on noin 500 euron luokkaa.

Miten voin tehdä lahjoituksen Kapualle?

Kapua -kampanjalle voit tehdä lahjoituksen täällä. Voit tukea lahjoituksellasi myös tietyn kapuajan keräystavoitetta.

Kerätäänkö hankkeella osallistujien matkarahoja?

Ehdottomasti ei. Kaikki kerätyt varat ohjataan suoraan järjestön keräystilille, josta järjestö kanavoi varat sovittuun avustuskohteeseen. Kapuajat maksavat itse kaikki osallistumisesta aiheutuvat matka- ja muut kulut.

Etkö löytänyt vastausta?

Jos et löytänyt vastausta kysymykseesi, niin lähetä kysymyksesi meille yhteystietolomakeen kautta. Vastaamme Sinulle mahdollisimman pian, ja lisäämme kysymyksen tarvittaessa myös tälle sivulle. Kiitos avustasi!

Scroll to Top