Kapua 2024 Nepal

Perehdytysviikonloppu Saksalassa!

Olen mukana Kapua 2024 Nepalissa ja meillä oli vuorossa toinen perehdytysviikonloppu marraskuun matkaa varten. En valitettavasti päässyt syksyllä Väestöliiton tiloissa järjestettyyn tapaamiseen, joten odotin innolla koko ryhmän tapaamista!

Koko ryhmä oli valmistellut viikonloppua ideoimalla viikonlopun ruuat, jakanut kauppavastuut sekä ruuanlaittovuorot. Konkarit ja järjestöt puolestaan valmistelivat omia osuuksiaan. Lisäksi kävi kova kuhina kimppakyytien sopimisesta!

Viikonloppu alkoi perjantaina kahdessa eri ryhmässä suoritettuihin kuntotesteihin Vierumäen hienoissa puitteissa. Matkaan lähtöön on reipas yhdeksän kuukautta, joten nyt on hyvä aika kartoittaa lähtökunto. Jokainen sai matkaansa testituloksista räätälöidyn kunto-ohjelman, jotta pääsemme aloittamaan valmistautumisen pitkälle vaellukselle. Testin jälkeen ensimmäinen ryhmä suuntasi ruuan laittoon seikkailukeskukseen, kun toinen ryhmä otti mittaa kuntopyöristä.

Kuntotestit vierumäki

Heräsimme lauantaina hyvissä ajoin yhteiseen aamupalan tekoon. Aamupalan jälkeen oli hetki aikaa ulkoilla ja lähdettiin rantasaunan ja avannon tarkastamiseen. Janne ja Ari kerkesivät paikalle ensin tutkimaan saunan tilanteen ja toteamaan, että jäätä on paksusti ja avanto saattaa jäädä haaveeksi. Me tehotytöt (Janni ja Janika) ei kuitenkaan haastetta pelätty, ja päätettiin miesten varoittelusta huolimatta lähteä kairaamaan avantoa. Jää oli paksu, mutta onneksi kaira ja jääsaha olivat erinomaisessa terässä! Kun avanto oli saatu hyvälle alulle, muut innostuivat projektista ja saimme upealla tiimi hengellä hyvän kokoisen avannon tehtyä.

Avannon tekoa

Ulkoiluiden jälkeen oli viikonlopun tiivein asiaosuus, joka koski järjestöjen toimintaa. Keräämme varoja yhdessä Väestöliiton, Taksvärkin ja Kynnys Ry kanssa, ja heiltä oli edustajat paikalla esittelemässä toimintaa. Saimme runsaasti tietoa kuinka projektimme avulla tulemme auttamaan mm. nuorten ja vammaisten henkilöiden oikeuksia. Puhuimme paljon seksuaalioikeuksista, sanastosta liittyen vammaisiin henkilöihin, paikallisten järjestöjen toiminnasta ja paljon muusta! Ryhmää yhdistää aito halu auttaa heikoimmissa asemissa olevia henkilöitä. Jokainen järjestö myös kertoi, millaisten toimenpiteiden avulla varojen käyttöä kohdemaassa valvotaan, jotta apu menee aidosti perille.

Ryhmäkuva

Myös Konkarit olivat järjestäneet ohjelmaa viikonlopulle, ensin tiimiytymiseen liittyvää ja sen jälkeen omien arvokkaiden kokemusten jakamista. Konkarit kertoivat omista matkoistaan ja jakoivat hyvin konkreettisia vinkkejä etenkin varankeruun kanssa. Saimme vinkkejä niin somen voimaan kun tapahtumien järjestämiseen – ja kaikkeen siltä väliltä!

Viikonloppu oli kaikin puolin hyvin onnistunut – kiitos Suvi, konkarit sekä kanssa kapuajat! Varmaa on, että tällä porukalla saadaan paljon aikaan ja erinomainen reissu edessä!

16.2.2024 Janika_Arola

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top