Maailman muuttajia haetaan Kapua 2024 Nepal -tiimiin

Vapaaehtoiset suomalaiset keräävät Kapua-kampanjassa varoja vammaisten ihmisten ja nuorten oikeuksien edistämiseen Nepalissa ja osallistuvat yhdelle maailman upeimmista klassikkovaelluksista. Haku Kapua 2024 Nepal -tiimiin on käynnissä 30.9.2023 asti.

Kulttuuri ja kasvillisuus muuttuvat vaelluksen aikana hindujen asuttamasta trooppisesta vehreydestä buddhalaisten asuttamaan Tiibetin kaltaiseen karuun ylänköerämaahan.

Juuri nyt haemme vuoden mittaiseen kampanjaan eri-ikäisiä, kehitysyhteistyöstä kiinnostuneita suomalaisia. Etsimme rohkeita hyväntekijöitä, joita yhdistää halu haastaa itsensä vuorivaellukselle Himalajan vuoristossa.

Syksyllä 2024 Kapua-tiimi pääsee Nepaliin tutustumaan, kuinka suomalaisten järjestöjen tuella edistetään nuorten ja vammaisten ihmisten oikeuksien toteutumista yhdessä maailman köyhimmistä maista. Tämän jälkeen tiimi vaeltaa yhden Nepalin monipuolisimmista vaellusreiteistä, Annapurna Circuitin. Vaelluksen aikana kasvillisuus ja kulttuuri muuttuvat hindujen asuttamasta trooppisesta vehreydestä buddhalaisten asuttamaan Tiibetin kaltaiseen karuun ylänköerämaahan.

Nuoret ja vammaiset ihmiset kohtaavat Nepalissa monenlaista syrjintää, eikä kaikilla ole yhdenvertaista mahdollisuutta laadukkaaseen koulutukseen tai terveydenhoitoon. Kapuajat keräävät vuoden ajan itse valitsemillaan tavoilla varoja nuorten ja vammaisten ihmisten oikeuksia edistävään työhön ja tiedottavat samalla tärkeistä kehitysteemoista. Kunkin kapuajan tavoitteena on kerätä euro jokaisesta metristä vaelluksen korkeimmalle huipulle, eli yhteensä 5416 euroa järjestöjen kehitysyhteistyöhön. Osallistujat maksavat itse matkakulunsa Nepaliin.

Kapua 2024 Nepal -kampanjan yhteistyökumppanit ovat Väestöliitto, Taksvärkki ry ja Kynnys ry. Kapuan kumppanijärjestöillä on pitkä kokemus kehitysyhteistyöstä, ja ne toimivat yhteistyössä paikallisjärjestöjen kanssa. Kokemus ja paikallistuntemus takaavat laadukkaan ja vaikuttavan kehitysyhteistyön.

Kapuajien tuki meille järjestöille mahdollistaa pitkäjänteistä työtämme nuorten osallisuuden ja ihmisoikeuksien parissa. Nepalissa paikallinen kumppanijärjestömme ECCA tekee uraauurtavaa työtä mm. kyläkoulujen oppimisympäristöjen yhdenvertaisuuden ja kestävyyden edistämiseksi. Kapuan hankevierailu merkitsee tärkeitä kohtaamisia ja tunnustusta kumppaniemme työlle. Kapua-tiimille vierailu vuorivaelluksineen on varmasti ainutlaatuinen kokemus nähdä, kokea ja oppia uutta,” pohtii Taksvärkki ry:n kehitysyhteistyön asiantuntija Veera Blomster.

Hakuaika Kapua Nepal -tiimiin on 16.8.-30.9.2023. Tarkemmat hakuojeet ja hakulomakkeen löydät täältä.

Hakuohjeet ja lisätietoa Kapuasta:
Kapua-koordinaattori Suvi Aarnio, +358 50 440 5534, suvi@kapua.fi

Järjestöjen kehitysyhteistyöhankkeista vastaavat:
Väestöliitto ry: Laura Lipsanen, 040 180 1116, laura.lipsanen@vaestoliitto.fi
Kynnys ry: Sanni Purhonen, 045 7732 4116, sanni.purhonen@kynnys.fi
Taksvärkki ry: Veera Blomster, 050 495 3778, veera.blomster@taksvarkki.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top