Kapua 2024 Nepal

Tämä on mahdollisuutesi – hae mukaan tiimiin, joka muuttaa maailmaa!

Oletko valmis seikkailuun? Vuoden 2024 Kapua-tiimiin haetaan juuri nyt vapaaehtoisia hyväntekijöitä ja seikkailijoita, joita yhdistää halu parantaa maailmaa ja vaeltaa Nepalin vuorilla. Kapuajat keräävät vuoden ajan varoja nuorten ja vammaisten ihmisten oikeuksia edistävään työhön Nepalissa. Syksyllä 2024 kapuajat matkaavat Nepaliin tutustumaan työhön, jota keräysvaroilla tehdään, ja vaeltavat yhden maailman upeimmista klassikkovaelluksista, Annapurna Circuit -reitin.

Vaellus kulkee maailman korkeimpien vuorten ympäröimänä läpi unohtumattomien maisemien.

Kapua-tiimin tavoite on edistää globaalia yhdenvertaisuutta keräämällä varoja ja tiedottamalla järjestöjen kehitysyhteistyöstä. Keräyksen tuotto kanavoidaan Kapuan pitkäaikaisten kumppaneiden Väestöliiton, Taksvärkki ry:n ja Kynnys ry:n kautta luotettavasti perille kohteisiin.

Nuoret ja vammaiset ihmiset kohtaavat Nepalissa monenlaista syrjintää, eikä kaikilla ole yhdenvertaista mahdollisuutta laadukkaaseen koulutukseen tai terveydenhoitoon. Kapuajat keräävät vuoden ajan itse valitsemillaan tavoilla varoja nuorten ja vammaisten ihmisten oikeuksia edistävään työhön ja tiedottavat samalla tärkeistä kehitysteemoista. Kunkin kapuajan keräystavoite on euro jokaisesta metristä vaelluksen korkeimmalle huipulle, eli yhteensä 5416 euroa.

Ryhmään valitaan vähintään 10 vapaaehtoista, jotka saavat oman henkilökohtaisen konkarikapuajan tueksi. Konkarit ovat jo kerran Kapuan kokeneita, aiempiin hankkeisiin osallistuneita vapaaehtoisia. Konkarit toimivat vertaistukena ja tsemppaavat varainhankinnassa sekä matkaan valmistautumisessa.

Vuodesta 2006 alkaen yli 300 vapaaehtoista kapuajaa on kerännyt yli miljoona euroa paremman maailman puolesta ja matkannut 15 maassa tutustumassa varoilla toteutettaviin hankkeisiin sekä kiipeämässä vuorten huipuille.

Kuka voi hakea Kapuajaksi?

Mukaan voivat hakea kaikki täysi-ikäiset, oikeudenmukaisemman maailman edistämisestä kiinnostuneet henkilöt. Odotamme hakijoilta vahvoja tiimityöskentelytaitoja, kykyä itsenäiseen varainhankintaan ja valmiutta esiintyä julkisesti Kapuan puitteissa. Arvostamme positiivista otetta sekä riittävää fyysistä kuntoa tai halua kohottaa kuntoa ennen matkaa. Aiempaa kokemusta vuorivaelluksesta tai varainhankinnasta ei tarvita.

Matkaohjelma

Annapurna Circuit on yksi maailman klassikkovaelluksista ja yksi Nepalin monipuolisimmista vaellusreiteistä. Kasvillisuus ja kulttuuri muuttuvat vaelluksen aikana hindujen asuttamasta trooppisesta vehreydestä buddhalaisten asuttamaan Tiibetin kaltaiseen karuun ylänköerämaahan. Vaelluksen korkein kohta on Thorung Lan sola 5416 metriä, joka on yksi Nepalin korkeimmista vaellussolista.

Annapurna Circuit on hieno yhdistelmä monipuolista vaellusta, luontoa ja kulttuuria. Vaikka vaelluksella ei ole jyrkkiä nousuosuuksia, 10 peräkkäistä vaelluspäivää ja korkea ilmanala tekevät retkestä sen verran haastavan, että hyvä kuntopohja on tarpeen. Itse kannetaan vain päiväreppu, kantajat huolehtivat muista tavaroista. Majoittuminen vaellusmajoissa.

Matkan ajankohta: syksy 2024, tarkempi ajankohta sovitaan ryhmään valittujen kesken
Matkan hinta: 2990 euroa/hlö 2 hengen huoneessa
Matkaohjelma:

Oma Kapua -tiimi Annapurna Circuit -reitin huipulla vuonna 2012.

Päivät 1-2 | Helsinki – Kathmandu
Lennot Helsinki – Kathmandu. Majoittautuminen Kathmandun keskustaan.

Päivä 3 | Kathmandu
Kohdevierailuja Kapuan avustuskohteissa.

Päivä 4 | Kathmandu
Kohdevierailuja Kapuan avustuskohteissa.

Päivä 5 | Tal 1 700 m
Aamulla lähdemme bussilla kohti Besi Saharia. Matkalla saamme ihastella Nepalin kaunista maaseutua ja paikallisten arkisia askareita ennen kuin saavumme Besi Saharin kylään, jossa nautimme lounaan. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa Taliin.

Päivä 6 | Danakyu 2 300 m
Bagarchapain kylä tasakattoisine rakennuksineen on ensimmäinen selkeä tiibetiläistyylinen kylä matkamme varrella. Lamjung Himal (6986 m) sekä Annapurna 2 (7937 m) näyttäytyvät ensimmäistä kertaa.

Päivä 7 | Chame 2 670 m
Lyhyempi vaelluspäivä kohti Chamen kylää. Polku seuraa Marsyangdin jokilaaksoa läpi paikallisten kylien.

Päivä 8 | Lower Pisang 3 200 m
Kuljemme halki viljapeltojen, omenatarhojen ja kuusimetsien ylös viileämpään ja kuivempaan Ylä-Manangiin. Upeat näköalat Annapurna 2:n rinteille ja Pisang Peakille (6091 m).

Päivä 9 | Nawal 3 660 m
Polkumme kulkee kohti Chulun huippuja, jotka nousevat hienosti edessämme. Majoitumme vuoren rinteellä sijaitsevaan Nawalin kylään.

Päivä 10 | Manang 3 540 m
Maisema muuttuu entistä kuivemmaksi ja karummaksi. Laakso levenee pikkuhiljaa ja Annapurna 3:n (7555 m), Annapurna 4:n (7525 m) ja Gangapurnan (7454 m) huiput tulevat näkyviin.

Päivä 11 | Manang 3 540 m
Akklimatisointipäivä Manangissa. Useita eri päiväretkimahdollisuuksia. Iltapäivällä on mahdollisuus osallistua englanninkieliselle luennolle vuoristotaudista ja sen vaikutuksista elimistöön.

Päivä 12 | Yak Kharka 4 000 m
Lepopäivän jälkeen nousemme yhä korkeammalle vuoristoon ja pääsemme ihastelemaan Annapurna massiivin jylhiä huippuja uudesta perspektiivistä. Majoitumme Yak Kharkan kylään.

Päivä 13 | Thorung Phedi 4 450 m
Yak Kharkasta siirrymme kohti Thorung La-solan juuressa sijaitseviin Thorung Phedin vaellusmajoihin ja valmistaudumme solan ylitykseen

Päivä 14 | Thorung La 5 416 m, Muktinath
Polku nousee ensimmäiset 1,5 h jyrkästi ylöspäin. Nousu huipulle kestää noin 4–6 h. Näköalat ylhäältä rukouslippujen täplittämältä Thorung Lalta ovat upeat. Polku laskeutuu jyrkästi alas Muktinahiin, jonne majoitumme.

Päivä 15 | Pokhara
Aamulla kuljetus jeepeillä Pokharaan, jossa majoitumme hotelliin. Loppupäivä aikaa rentoutua Phewa-järven rannalla alueen lukuisissa kahviloissa ja ravintoloissa.

Päivä 16 | Kathmandu
Aamulla kuljetus takaisin Kathmanduun, jossa kaupunkikierros ja mahdollisuus vaikkapa tuliaisten hankkimiseen.

Päivä 17 | Kathmandu - Helsinki
Lennot takaisin Helsinkiin.

Matkan hintaan sisältyy: kaukolennot, ohjelma majoituksineen, aamiaiset hotelleissa, kuljetukset ja vaellusluvat.
Matkan hintaan ei sisälly: Nepalin viisumi, tipit ja ruokailut vaelluksella. Vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii Matkatoimisto Aventura.

Osallistumiskulut

Osallistujat maksavat itse matkansa Nepaliin sekä muut osallistumisesta aiheutuvat kulut. Osallistumismaksu Kapua 2024 Nepal -tiimiin on 350 euroa. Osallistumismaksu maksetaan, kun hakija on valittu tiimiin ja vahvistanut osallistumisensa. Osallistumismaksu sisältää:

– Kolme koulutusviikonloppua ennen matkaa
– Materiaalit ja tuen varainhankintaan koko vuoden ajan
– Tuen oman kampanjan markkinointiin ja tiedotukseen
– Oman varainhankintasivun
– Kuntotestin ja kunto-ohjelman
– Palautetapaamisen matkan jälkeen
– Kapua t-paidan

Osallistumismaksu sisältää ensimmäisen koulutusviikonlopun, joka järjestetään 26.-28.1.2024, majoituksen. Koulutus järjestetään Heinolassa.

Osallistumismaksu ei sisällä matkakuluja koulutustapaamisiin, jotka järjestetään Heinolan viikonloppua lukuunottamatta Helsingissä.

Ole mukana! Lähetä hakemuksesi Kapua 2024 Nepal –tiimin jäseneksi 15.1.2024 mennessä.

Kapua 2024 Nepal hakulomake

Scroll to Top