Suomen Somalia-verkosto ja vapaaehtoisorganisaatio Kapua yhdistävät voimansa Somalian äitien puolesta! Kiipeämällä Afrikan korkeimmalle vuorelle parannetaan äitiysterveyttä Somaliassa. Vapaaehtoisten haku Kapua Kilimanjaro -tiimiin on auki!

Suomen Somalia-verkoston Kapua-tiimiä kootaan juuri nyt. Etsimme hyvää tekevään Seikkailuun eri-ikäisiä henkilöitä, joita yhdistää kiinnostus tukea kehitysyhteistyötä Somaliassa ja kiivetä Afrikan korkeimmalle vuorelle.

Kapua-tiimi kerää varoja äitiysterveyden parantamiseksi Somaliassa ja matkaa elokuussa 2020 Itä-Afrikassa sijaitsevaan Somaliaan tutustumaan työhön, jota keräysvaroilla tehdään. Tämän jälkeen Kapuajat tavoittelevat Afrikan korkeimman vuoren, Kilimanjaron huippua (5895m). Aiempaa kokemusta varainhankinnasta tai vuorivaelluksesta ei tarvita.


”Äitien tukeminen on avain koko yhteisön kehitykseen”, kertoo Somalia-verkoston puheenjohtaja Abdulkadir Abdi. Suurimmat äitiyskuolleisuuden syyt – raskauden ja synnytyksen aikaiset komplikaatiot – olisivat useimmassa tapauksessa ennaltaehkäistävissä riittävällä seurannalla ja laadukkaammalla terveydenhuollolla.

Kapuajat keräävät varoja neuvolatyön kehittämiseen sekä osallistuvat tiedotuskampanjaan Suomessa vuoden ajan. Suositeltu minimikeräystavoite on 1000 euroa, mutta tavoitteen voi määritellä myös itse. Osallistujat maksavat itse matka- ja muut osallistumisesta aiheutuvat kulut.

Suomen Somalia-verkosto parantaa äitien asemaa ja naisten oikeuksia Somaliassa ja Somalimaassa. Kerätyillä varoilla koulutetaan neuvolatyöntekijöitä ja terveysalan opiskelijoita muun muassa raskauden aikaisesta seurannasta ja neuvolatyön järjestämisestä. Lisäksi perheille kerrotaan raskauden seurannan ja laitossynnytyksen tärkeydestä ja tuetaan vammaisten pääsyä äitiysterveyden piiriin. Tavoitteena on vähentää hankealueiden korkeaa äitiys- ja lapsikuolleisuutta. Päätoiminnot äitiysterveystyössä ovat täydennyskoulutukset, verkkokurssit opiskelijoille ja tiedotuskampanjat.

Suomalainen Kapua on toiminut jo 13 vuotta maailman oikeudenmukaisuuden edistämiseksi. Vuodesta 2006 alkaen 250 vapaaehtoista Kapuajaa on kerännyt yhteensä miljoona euroa maailman köyhimpien maiden hyväksi. Kapuajat ovat matkanneet kolmessatoista maassa tutustumassa keräysvaroilla toteutettaviin hankkeisiin.

Lue lisää ja hae mukaan Kapua Kilimanjaro -tiimiin 30.6.2019 mennessä!

Lisätietoa hankkeesta:
Kapua: Suvi Aarnio, 050 440 5534, suvi@kapua.fi, www.kapua.fi
Suomen Somalia-verkosto: Anna Diallo, anna.diallo@somaliaverkosto.fi, 044 777 9422, www.somaliaverkosto.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top