Haku Kapua Pyhä 2022 -vaellustiimiin KÄYNNISSÄ

Väestöliiton Poikien Puhelin ja Kapua yhdistävät jälleen voimansa poikien puolesta. Kapua Pyhä 2022 -tiimiin haetaan juuri nyt vapaaehtoisia kapuajia edistämään poikien ja nuorten miesten hyvinvointia. Syyskuussa tiimi kiipeää Noitatunturille hyvän asian puolesta.

Kapuajat keräävät varoja Väestöliiton Poikien Puhelimelle, joka on Suomen ainoa erityisesti pojille ja nuorille miehille tarkoitettu auttava puhelin- ja verkkopalvelu. Keskustelu, kuunteleminen ja kohtaaminen rakentavat luottamusta sekä lievittävät pahaa oloa. Kapuajana tuet poikien ja nuorten miesten mahdollisuutta tulla kuulluiksi.

Kunkin osallistujan keräystavoite on euro jokaisesta metristä Noitatunturin huipulle, yhteensä 540 euroa. Osallistujat saavat tuen ja välineet varainhankintaan. Syyskuussa 2022 Kapua-tiimi matkaa Pyhälle ja vaeltaa Noitatunturin huipulle (540 m).

”Noitatunturille kapuaminen oli henkinen ja fyysinen koetus. Sain olla tärkeän asian äärellä ja sain matkasta itselleni enemmän, kuin pystyin edes aavistamaan”, kuvailee kokemusta Kapua Pyhä 2021 -tiimiin osallistunut Heidi Backman.

Väestöliiton Poikien Puhelin on alle 20-vuotiaille pojille ja nuorille miehille suunnattu auttava puhelin-, chat- ja verkkopalvelu, joka tarjoaa maksutonta neuvontaa ja tukea monenlaisiin arjen huoliin ja kysymyksiin. Yhteydenottoihin vastaavat poikien maailmaan erikoistuneet miespuoliset Väestöliiton asiantuntijat. Poikien Puhelin ennaltaehkäisee ongelmien kärjistymistä ja edistää poikien ja nuorten miesten hyvinvointia.

”Meihin ollaan paljon yhteydessä murrosikään, ihmissuhteisiin, seksuaalisuuteen ja mielenhyvinvointiin liittyvissä pohdinnoissa, mutta kanssamme saa jutella mistä tahansa asiasta. Lahjoitusvaroja tarvitaan, jotta mahdollisimman moni tulee kuulluksi ja kohdatuksi Poikien Puhelimessa. Jokaisen kapuajan tuki on todella arvokas ja tarpeellinen.”, kertoo Väestöliiton Poikien Puhelimen palvelupäällikkö Anders Huldén.

Haku Kapua Pyhä 2022 -tiimiin käynnissä 1.4.-30.6.

Mukaan voivat hakea kaikki täysi-ikäiset, poikien ja nuorten miesten hyvinvoinnin tukemisesta ja aktiivisesta ulkoiluviikonlopusta kiinnostuneet henkilöt. Odotamme kykyä itsenäiseen varainhankintaan. Aiempaa vaelluskokemusta tai kokemusta varainhankinnasta ei tarvita.
Vapaaehtoiset kapuajat keräävät varoja ja tiedottavat kampanjasta puolen vuoden ajan. Osallistujat maksavat itse matka- ja muut osallistumisesta aiheutuvat kulut. Osallistujat ryhmään valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä, joten toimithan nopeasti!

Ole mukana! Täytä ilmoittautumislomake Kapua Pyhä -tiimiin täällä.

Väestöliiton tehtävänä on edistää hyvinvointia, turvallisia ihmissuhteita ja ihmisoikeuksia muuttuvassa maailmassa. Tutkimme, vaikutamme ja tarjoamme maksuttomia palveluja. Väestöliitto edistää erityisesti lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia sekä perheystävällisyyden, yhdenvertaisuuden, monikulttuurisuuden ja seksuaalioikeuksien toteutumista yhteiskunnassa. Työtämme voi tukea lahjoittamalla.

Suomalainen Kapua on toiminut jo 15 vuotta maailman oikeudenmukaisuuden edistämiseksi. Vuodesta 2006 alkaen lähes 300 vapaaehtoista Kapuajaa on kerännyt yhteensä yli miljoona euroa maailman köyhimpien maiden hyväksi. Kapuajat ovat matkanneet kolmessatoista maassa tutustumassa keräysvaroilla toteutettaviin hankkeisiin.

LISÄTIETOA:
Kapuasta ja Kapua Pyhä -vaelluksesta:
Suvi Aarnio, 050 440 5534, suvi@kapua.fi
Väestöliiton Poikien Puhelimesta:
Väestöliitto ry: Anders Huldén, puhelin 040 669 5019, anders.hulden@vaestoliitto.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top