Kapua 2022 Pyhä

Kapua PyhäLLE Poikien PUOLESTA

Väestöliiton Poikien Puhelin ja Kapua yhdistävät jälleen voimansa poikien puolesta. Kapua Pyhä 2022 -tiimiin haetaan juuri nyt vapaaehtoisia kapuajia edistämään poikien ja nuorten miesten hyvinvointia. Syyskuussa tiimi kiipeää Noitatunturille hyvän asian puolesta.

Kapuajat keräävät varoja Väestöliiton Poikien Puhelimelle, joka on Suomen ainoa erityisesti pojille ja nuorille miehille tarkoitettu auttava puhelin- ja verkkopalvelu. Keskustelu, kuunteleminen ja kohtaaminen rakentavat luottamusta sekä lievittävät pahaa oloa. Kapuajana tuet poikien ja nuorten miesten mahdollisuutta tulla kuulluiksi.

Poikien Puhelin on auttava puhelin- ja verkkopalvelu pojille ja nuorille miehille.

Kunkin osallistujan keräystavoite on euro jokaisesta metristä Noitatunturin huipulle, yhteensä 540 euroa. Osallistujat saavat tuen ja välineet varainhankintaan. Syyskuussa 2022 Kapua-tiimi matkaa Pyhälle ja vaeltaa Noitatunturin huipulle (540 m).

”Noitatunturille kapuaminen oli henkinen ja fyysinen koetus. Sain olla tärkeän asian äärellä ja sain matkasta itselleni enemmän, kuin pystyin edes aavistamaan”, kuvailee kokemusta Kapua Pyhä 2021 -tiimiin osallistunut Heidi Backman.

Kapua Pyhä -kampanjan kumppani Väestöliiton Poikien Puhelin tarjoaa maksutonta neuvontaa ja tukea arjen haasteisiin ja kysymyksiin puhelin- ja chat-päivystyksen sekä verkkosisältöjen avulla. Yhteydenottoihin vastaavat poikien maailmaan erikoistuneet miespuoliset Väestöliiton asiantuntijat. Poikien Puhelin ennaltaehkäisee ongelmien kärjistymistä ja edistää poikien ja nuorten miesten hyvinvointia.

”Meihin ollaan paljon yhteydessä murrosikään, ihmissuhteisiin, seksuaalisuuteen ja mielenhyvinvointiin liittyvissä pohdinnoissa, mutta kanssamme saa jutella mistä tahansa asiasta. Lahjoitusvaroja tarvitaan, jotta mahdollisimman moni tulee kuulluksi ja kohdatuksi Poikien Puhelimessa. Jokaisen kapuajan tuki on todella arvokas ja tarpeellinen.”, kertoo Väestöliiton Poikien Puhelimen palvelupäällikkö Anders Huldén.

Kuka voi hakea kapuajaksi?

Mukaan voivat hakea kaikki täysi-ikäiset, poikien hyvinvoinnin tukemisesta kiinnostuneet henkilöt. Odotamme kykyä itsenäiseen varainhankintaan. Aiempaa vaelluskokemusta tai kokemusta varainhankinnasta ei tarvita. Osallistujat ryhmään valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä, joten toimithan nopeasti!

Osallistumiskulut

Osallistujat maksavat itse matkan sekä muut osallistumisesta aiheutuvat kulut. Osallistumismaksu Kapua Pyhä -tiimiin on 65 euroa. Osallistumismaksu sisältää:

– Koulutustapaamisen ennen matkaa
– Materiaalit ja tuen varainhankintaan koko hankkeen ajan
– Tuen oman kampanjan markkinointiin ja tiedotukseen
– Oman varainhankintasivun
– Konkari-kapuajien tuen kampanjan ajaksi
– Kapua t-paidan

Matkaohjelma

Matkan ajankohta: 14.-18.9.2022
Matkan hinta: n. 690 euroa osallistujamäärästä riippuen

KESKIVIIKKO 14.9.
Saapuminen Pyhälle ja majoittuminen. Illalla noin kolmen kilometrin kävely laavulle, jossa vietämme nuotioiltaa ja nautimme iltapalaa.

TORSTAI 15.9.
Aamianen resortilla, jonka jälkeen yhteiskuljetus tunturiin. Maisemahissillä tunturin huipulle, josta Metsämieli-kävely. Vapaata ohjelmaa iltapäivällä tunturissa. Rantasauna ja paljut lämpimänä resortilla illalla. Poronkäristys illallinen.

PERJANTAI 16.9.
Aamiainen resortilla. Tietoisku keräyskohteesta jonka jälkeen yhteinen lounas. Iltapäivän seikkalullinen aktiviteetti valintasi mukaan: Via Ferrata -seikkailupuisto Pyhäkurussa tai Fatbike-retki tunturin ympäri upeissa maastoissa. Illalla vapaata ohjelmaa, mahdollisuus kuljetuksiin resortin ja tunturin välillä

LAUANTAI 17.9.
Aamiainen resortilla. Kapuaminen Noitatunturin (540m) huipulle. 14 km vaellus tunturin korkeimmalle huipulle vuoden 2010 Kapuajan, hyvinvointivalmentaja ja metsämielikouluttaja Erja Järvelä opastamana (säävaraus). Vaelluksen jälkeen päätösillallinen ravintola Aihkissa.

SUNNUNTAI 18.9.
Aamiainen resortilla. Halutessasi voit tehdä omatoimisen aamukävelyn Pyhän Kasteen putoukselle tai Isokuruun. Kotiinlähtö ja huoneiden luovutus.

Hinta sisältää majoituksen Sunday Morning Resortilla sekä kaikki matkaohjelmassa mainitut ohjelmat, aktiviteetit ja ruokailut. Hinta ei sisällä matkoja Pyhätunturille ja takaisin eikä matka- tai muuta vakuutusta sekä muita henkilökohtaisia kuluja.

Ole mukana! Täytä ilmoittautumislomake Kapua Pyhä -tiimiin alta. Ilmoittautuminen päättyy 30.6.2022

Scroll to Top