Kampanjan vapaaehtoiset matkasivat elokuussa tutustumaan Väestöliiton kehitysyhteistyöhankkeeseen Malawissa ja kiipesivät maan korkeimmalle huipulle, Mulanje-vuorelle (3002 m).

Kapua-tiimin rohkeat maailman muuttajat aloittivat varainhankinnan lokakuussa 2022. Kunkin osallistujan tavoitteena oli kerätä kaksi euroa jokaisesta metristä Mulanje-vuoren huipulle, yhteensä 6004 euroa. Mukana olleella avioparilla Pirjo ja Jussi Repolla tavoite oli kaksinkertainen.

– “Ennalta pelkäämämme varainkeruu muuttui lopulta asiaksi, joka yllätti meidät positiivisimmin. Kuinka paljon onkaan ihmisiä, joilta löytyy pyyteetöntä halua auttaa heikommassa asemassa olevia ihmisiä. Heitä löytyi ystävä- ja harrastepiireistä, myyjäisistä, suoraan sanotusti ”turuilta ja toreilta”, kun vain uskalsi lähteä kertomaan asiasta”, iloitsevat Pirjo ja Jussi Repo.

Kampanja huipentui elokuussa 2023, kun tiimin jäsenet tutustuivat Väestöliiton malawilaisen kumppanijärjestön työhön Machingan alueella. Matkan aikana tiimi osallistui triathlonille, jossa pyöräiltiin halki kylien, melottiin Malawi-järvellä ja kavuttiin maan korkeimmalle vuorelle.

– “Kohtaamiset Malawissa olivat mieleenpainuvimpia hetkiä: lasten ympäröimänä kouluissa, odottavat äidit terveysasemalla ja kotinsa menettäneet perheet syklonin tuhoamassa kylässä. Onhan näistä luettu ja nähty televisiosta, mutta se ei ole sama asia, kun olet paikan päällä niin sanotusti ”uutisten keskellä” ihan itse. Kokemus avartaa maailmankatsomusta tavalla, jonka soisi jokaisen kokevan edes kerran elämässään”, toteavat Repot.

Kampanjalla kerättiin yhteensä 36 897 euroa. Keräysvaroilla tuetaan Kapuan pitkäaikaisten kumppaneiden, Väestöliiton, Taksvärkki ry:n ja vammaisjärjestö Kynnys ry:n työtä, jonka ansiosta tyttöjen ja nuorten naisten sekä vammaisten henkilöiden asema paranee, seksuaalioikeusosaaminen vahvistuu ja nuorten mahdollisuudet vaikuttaa yhteisöissään lisääntyvät.

Kapuan päähanke suuntaa ensi vuonna Nepaliin. Marraskuussa kapuajat matkaavat Kathmanduun tutustumaan järjestöjen tukemaan työhön ja vaeltavat yhden maailman tunnetuimmista klassikkovaelluksista, Annapurna Circuitin. Katso lisätiedot.

Vuodesta 2006 on kapuamalla kerätty jo yli 1,2 miljoonaa euroa paremman maailman puolesta reilun 300 vapaaehtoisen Kapuajan voimin.

Lisätietoa Kapuasta:
Koordinaattori Suvi Aarnio, Kapua, 050 440 5534, suvi@kapua.fi

Lisätietoja järjestöjen kehitysyhteistyöhankkeista:
Kynnys ry: Veera Pensala, 050 383 9282, veera.pensala@kynnys.fi
Taksvärkki ry: Veera Blomster, 050 495 3778, veera.blomster@taksvarkki.fi
Väestöliitto ry: Laura Lipsanen, 040 180 1116, laura.lipsanen@vaestoliitto.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top