Tule mukaan edistämään pienviljelijöiden ASEMAA

Food and Forest Development Finland FFD ja Kapua yhdistävät voimansa Tansanian pienviljelijöiden puolesta. FFD:n Oma Kapua -tiimiin haetaan juuri nyt vapaaehtoisia maailman muuttajia, jotka ovat valmiita tempaisemaan hyvän asian puolesta. Kapuajat keräävät varoja pientuottajien työn ja toimeentulon edistämiseksi sekä tutustuvat työhön paikanpäällä eteläisessä Tansaniassa.

Huhtikuussa 2025 Kapua-tiimi matkaa Tansaniaan tutustumaan paikallisiin pienviljeilöihin ja tekemään vapaaehtoistyötä viljelyn parissa Njomben alueella. Tiimi vierailee myös Afrikan upeissa luonnonpuistoissa nauttien safareista. Matkan päätteeksi on mahdollisuus tutustua upeaan Sansibarin saareen.

Kapuajat keräävät vuoden ajan varoja itse valitsemillaan tavoilla ja tiedottavat samalla tärkeistä kehitysteemoista. Kunkin Kapuajan keräystavoite on 2500 euroa. Kapuajat saavat täyden tuen ja välineet varainhankintaan.

Oma Kapua 2025 Tansania -kampanjalla tuetaan eteläisen Tansanian Njomben alueen pienviljelijöiden työn ja toimeentulon vahvistamista. Pientuottajat ovat merkittävässä asemassa turvaamassa koko maailman globaalia ruokaturvaa. He joutuvat jo nyt sopeutumaan haastaviin olosuhteisiin, joita ilmastonmuutos aiheuttaa. Pidentyneet ja lisääntyneet kuivuusjaksot, toisaalta taas rankkasateet, tulvat ja myrskyt tuhoavat satoa sekä omaisuutta, ja viljelijöiden resurssit sopeutumiseen ovat usein puutteellisia.

Tämä kaikki tekee viljelystä epävarmaa ja vaikuttaa negatiivisesti ihmisten toimeentuloon ja ruokaturvaan. Heikentynyt toimeentulo näkyy lisääntyneenä köyhyytenä, puutteellisena ravitsemuksena sekä vaikeuttaa perheiden mahdollisuuksia lähettää lapsiaan kouluun. Ilmastokestävyyttä parantamalla voidaan vahvistaa ihmisten toimeentuloa, ravitsemusta ja yleistä hyvinvointia merkittävästi.

Tansaniassa Njomben alueella viljelijät edustavat erilaisia ryhmiä: naisia, miehiä, nuoria, vammaisia ja vähemmistöryhmiin kuuluvia henkilöitä. Viljely ja maatalous ovat heidän ensisijaisia tulonlähteitään. FFD:n hankkeissa ensiarvoisen tärkeää on mahdollistaa kaikkien viljelijöiden mahdollisuus osallistua sopeutumiskeinojen kehittämiseen. Jokaisella tulee olla yhdenvertainen mahdollisuus harjoittaa kestävää ja tuottoisaa maataloutta, saada tähän tarvitsemansa resurssit, neuvontaa ja tukea.

Vuodesta 2006 alkaen yli 300 vapaaehtoista kapuajaa on kerännyt jo yli 1,2 miljoona euroa maailman köyhimpien maiden tukemiseksi ja matkannut 15 maassa tutustumassa varoilla toteutettaviin hankkeisiin.

Kuka voi hakea kapuajaksi?

Mukaan voivat hakea kaikki täysi-ikäiset, globaalin oikeudenmukaisuuden edistämisestä kiinnostuneet henkilöt. Odotamme kykyä itsenäiseen varainhankintaan ja valmiutta esiintyä julkisesti Kapuan puitteissa. Arvostamme positiivista otetta sekä tiimityötaitoja. Aiempaa kokemusta varainhankinnasta ei tarvita.

Osallistumiskulut

Osallistujat maksavat itse matkan Tansaniaan sekä muut osallistumisesta aiheutuvat kulut. Osallistumismaksu Oma Kapua -tiimiin on 250 euroa. Osallistumismaksu sisältää:

– Kaksi tutustumis- ja koulutuspäivää lähipäivinä ennen matkaa
– Säännölliset etätapaamiset
– Materiaalit ja tuen varainhankintaan koko vuoden ajan
– Tuen oman kampanjan markkinointiin ja tiedotukseen
– Oman varainhankintasivun
– Kapua t-paidan
– Kapuan tuki ry:n vuoden jäsenyyden
– Henkilökohtaisen Konkarikapuajan tuen. Konkarit ovat aiemmin Kapuaan osallistuneita vapaaehtoisia, jotka toimivat vertaistukena uusille Kapuajille.

Osallistumismaksu ei sisällä matkakuluja koulutustapaamisiin, jotka järjestetään Helsingissä.

Matkaohjelma

Lähde mukaan seikkailuun! Matkaohjelma julkaistaan tällä sivulla pian.

Ole mukana! Julkaisemme hakulomakkeen tällä sivulla haun avauduttua toukokuun aikana.

Scroll to Top