Oma Kapua 2020 Kilimanjaro

Vuorelta poistuminen

Heräämme aamulla hieman viiden jälkeen ja alamme valmistautua laskeutumiseen. Ben tulee kyselemään vointejamme ja kerromme ne totuudenmukaisesti. Itselläni ei ruoka pysynyt eilen illalla sisällä enkä syönyt paljoa aamupalaa. Sirkalla vointi oli huonontunut niin paljon, ettei laskeutuminen kävellen onnistuisi. Ben lähtee tekemään valmisteluja muuttuneen tilanteen vuoksi. Pakkaamme laukkumme ja menemme vielä ottamaan viimeiset yhteiset kuvat vuorella.
Saamme kuulla Beniltä, että Sirkka ja minä pääsemme pelastusjeepillä vuorelta alas, mutta auton tulossa kestää hetkinen. Istumme aurinkoon odottamaan auton tuloa. Jeepin tulossa kestää sen verran, että enää ei ehdi Ben ja Antti kävellen alas, vaan tulevat saman pelastusjeepin matkaan.
Kyyti on erittäin pomppuista, mutta pääsemme ehjänä alas. Maisemat vaihtuivat aavikkomaisesta tundrasta sademetsän vehreyteen vajaassa kahdessa tunnissa. Lopetus ei ollut aivan toivotunlainen, mutta onneksi pääsimme kaikki huipulle.
Alhaalla tapaamme viimein Annan, joka on tullut meitä vastaan Abun kanssa. Otamme toki pakollisen kuvan.
Jatkamme matkaa heti lääkärin vastaanotolle, jotta Sirkan matkustuskunto saadaan tarkistettua. Lepoa tarvitsemme kaikki, joten suuntaamme hotelliin illalliselle ja nukkumaan. Antti, Anna ja minä jatkamme huomenna safarille ja Sirkka suuntaa jo kotiin.
8.9.2022 Veera Peltonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top