Kapua Balkan

Valokeilassa vaellusopas Samer

Olemme saaneet viettää aivan upeat 10 päivää Bosnia-Herzegovinassa, ja Kapua-Balkan tiimin matka on lopuillaan. Te ihanat kapuajat, vahvat ja lempeät naiset, olette tehneet tästä matkasta ikimuistoisen. Kapuajien lisäksi on kuitenkin myös yksi henkilö jolle kuuluu suuri kiitos matkamme onnistumisesta. Haluankin omistaa tämän viimeisen päiväblogin vuoristo-oppaallemme Samerille, jota haastattelin vaelluksen lomassa.

  1. Kuinka sinusta tuli vaellusopas?

Päädyin alalle oikeastaan aivan sattumalta. Ensimmäistä kertaa kun ystäväni veivät minut vuoristoon yli 20 vuotta sitten, en lainkaan pitänyt vaeltamisesta kuumassa säässä pitkää ylämäkeä pitkin. Seuraavana aamuna herätessäni kun aamu vuoristossa valkeni aurinkoisen kauniina ja kuulaana jotain suurta kuitenkin liikahti sisälläni, ja siitä lähtien olen aina halunnut vaeltaa vuoristoon yhä uudelleen ja uudelleen. Pian tämän ensimmäisen kokemukseni jälkeen tapasinkin ihmiset joiden kanssa tänä päivänä työskentelen ja hankkiuduin opaskoulutuksiin Bosniassa ja ulkomailla. En ollut koskaan ajatellut, että tämä olisi tuleva urani, mutta useinhan parhaat asiat elämässä tapahtuvat yllättäen!

  1. Mikä on sinusta parasta työssäsi?

Parasta on se että saan liikkua ulkona luonnossa, vuorilla ja upeissa maisemissa. Lisäksi saan jatkuvasti tavata uusia ihmisiä maailman eri kolkista ja se tekee työstäni todella mielenkiintoista.

  1. Kapua-Balkan tiimimme oppi sinulta paljon, ei ainoastaan luonnosta ja vuorista vaan lisäksi Bosnia-Hertsegovinan kulttuurista, talouselämästä ja kulttuurista. Sen lisäksi kävimme kanssasi myös upeita syvällisiä keskusteluja muun muassa maan historiasta henkisestä kasvusta ja resilienssistä. Mitä sinä koet oppineesi Kapua-tiimiltä?

Ihailen Kapuan ideologiaa tehdä hyvää. Oli erittäin mielenkiintoista ja antoisaa päästä Kapuan mukana Tuzlaan tapaamaan vammaisjärjestön työntekijöitä ja vapaaehtoisia, ja nähdä konkreetisesti millä tavoin autatte ihmisiä täällä kotimaassani. Uskon, että jos jokainen toimisi samoin, auttaisi toisiaan, olisi maailma parempi paikka meille kaikille.

  1. Kapua-Balkan tiimi, kapusi Maglicille, Bosnia-Hertzegovinan korkeimmalle huipulle 13.6. Miten huiputus mielestäsi sujui?

Minusta oli upeaa katsoa teidän suomalaisten naisten yhteistyötä. Matkan varrella oli monenlaisia haasteita ja päivä oli pitkä, mutta yhteistyöllä tuitte toisianne ja näin, kuinka ryhmähenki vain tiivistyi päivän aikana.

  1. Olit kanssamme 10 päivää. Mitä muuta haluaisit sanoa Kapua-Balkan tiimistämme? Osatko nimetä jotain vahvuuksiamme?

Olitte upea ryhmä. Teidän tiiminne vahvuus oli ehdottomasti tiimityö. Mitä ikinä vaelluksella tapahtuikaan, niin muut olivat heti apuna ja tukemassa. Hymynne ja iloisuutenne oli tarttuvaa, ja oikein harmittaa, että matkanne on nyt lopussa ja joudun hyvästelemään teidät.

 

 

17.6.2022 Kati Marttinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top