Kapua 2020 Nepal

Vaelluksen puoliväli

Kirjoittaja: Emma Mikkilä

Urhea Kapua-retkikuntamme on saavuttanut ajallisesti vaelluksen puolivälin: nyt on 6 vaelluspäivää takana ja 6 edessä. Tässä ajassa olemme nousseet Luklan 2840 metristä Machhermoon 4470 metriin. Edessä on vielä nousu Gokyoon (4790m), Gokyo Rin (5360m) huiputus ja Cho La -solan (5420m) ylitys. Ja sitten vielä muutama päivä laskua.

Mikään itsestäänselvyys kulkeminen täällä ei ole vaan vuoristotauti voi keskeyttää matkanteon yllättäenkin. Korkealla ilmanpaine on matala, ja siksi meidän tottumattomien keuhkojen on vaikea hyödyntää happea. Lieviä vuoristotaudin oireita on lähes kaikilla meillä. Päänsärky ja ruokahaluttomuus ovat tulleet tutuiksi.

Saa siis nähdä mihin asti päästään! Jo nyt matka ja maisemat ovat olleet tosi upeita. Tavoitteena tietysti on päästä ylös asti mutta ei sinne terveyden kustannuksella kannata mennä. Vuoristotauti ei nimittäin ole mikään leikin homma.

Tällä hetkellä majailemme Machhermossa kaksi yötä. Totutamme kehoa korkeuksiin ja akklimatisoinnin hengessä kävimme päiväretkellä viereisellä vuorenrinteellä. Totutteluun auttaa, kun käy päivällä nukkumispaikkaa korkeammalla.

Yövymme täällä sympaattisissa teetuvissa, ja illat kuluu oppaiden ja ryhmän kanssa jengaa pelaten. Häviäjät joutuvat tanssimaan Bomfunk Mc’n Freestyleria paluumatkalla Namche Bazaarissa, ja aika monta häviäjää onkin jo näillä peleillä saatu. Kaljahammasta taitaa vähän kolottaa, ja todellakin on juhlan paikka kun täältä päästään huiputuksen jälkeen alas. En ole vielä hävinnyt, mutta minut tuntevat tietävät että aion kyllä tanssia 😇

18.3.2022 Emma Mikkilä

6 ajatusta aiheesta “Vaelluksen puoliväli”

  1. Hyvä te, puoliväli on jo hyvä 😁, mutta toivottavasti pääsette perille/ ylös saakka. Täällä pidetään 👍🏻.

  2. Onnittelut ajallisen puolivälin rastille👍🏔
    Ei ole huono asia hävitä peliä, varsinkin jos siitä syystä pääsee tanssimaan😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top