Oma Kapua 2020 Nepal

Toisenlainen blogi eli voiko ketutukseen kuolla?

Tässä vaiheessa piti kirjoittaa iloa ja intoa täynnä oleva, viime hetken lähtötunnelmia tihkuva blogi. Toisin kävi. Oma Kapua Nepal 2020 -tiimimme teki juuri haikean, mutta tässä erityisessä tilanteessa ainoan oikean ratkaisun. Emme lähde tulevana viikonloppuna Nepaliin. Asia on mietityttänyt meitä kaikkia viime aikoina enenevässä määrin ja olemme seuranneet tiiviisti THL:n, ulkoministeriön ja WHO:n ohjeita sekä yrittäneet hankkia tietoa myös suoraan Nepalista käsin. Tämän päivän uutisten myötä päätös oli lopulta helppo.

 

Valtava pettymys tämä silti on. Matkaa on odotettu ja suunniteltu kuukausia, ja lähtö olisi ollut kolmen päivän päästä. Tavaroita oli jo kerätty ja reppuja koepakattu. Nyt viemme vaelluskengät, sauvat, makuupussit ja huiputuslakanan takaisin kaappeihin odottamaan. Toivomme, että saamme vielä matkan siirrettyä loppuvuoteen.

 

Otsikon kysymykseen; voiko ketutukseen kuolla? (Vaikka hetken siltä tuntui), ei tietenkään voi. Koronavirukseen sen sijaan voi. Me olemme kaikki tällä hetkellä kunnossa ja monin tavoin koronaviruksenkin suhteen hyvässä asemassa. Emme halua ottaa riskiä, että joudumme karanteeniin ulkomailla tai Suomeen paluun jälkeen tai mahdollisesti jopa tietämättämme kuljetamme koronavirusta maasta toiseen. Olemme kaikki terveydenhuollon ammattilaisia, ja meitä saatetaan pian tarvita työpaikoillamme enemmän kuin koskaan.

 

Tällä hetkellä mieliala on aika apea. Nyt jos koskaan tiimimme ilahtuisi kaikista tsemppiviesteistä. Meitä ilahduttavat myös kaikki keräykselle tehdyt lahjoitukset. Meidän lahjoitustilimme löytyvät osoitteesta https://kapua.fi/oma-kapua/2020-nepal/osallistujat/

 

Minun keräykseeni pääsee suoraan https://kapua.fi/osallistuja/eeva-nikkola

 

Voit tukea myös ostamalla Kapua-kahvia 10€ / paketti. Kahvia saa Helsingin Jätkäsaaresta Malaga Barista tai suoraan minulta.

12.3.2020 Eeva Nikkola

3 ajatusta aiheesta “Toisenlainen blogi eli voiko ketutukseen kuolla?”

 1. Marja Rikaniemi

  Kiitos, Eeva, viisaasta kirjoituksestasi!

  Ryhmänne pettymys on juuri nyt sellainen, mitä me vierestä seuranneet voimme vain aavistella. Lämpimät etähalaukset teille kaikille! ❤

  Mutta kuten kirjoitit, asiat täytyy laittaa tärkeysjärjestykseen eikä tällä hetkellä ole muuta oikeaa ratkaisua kuin tämä.

  Voimia teille kaikenlaisiin tehtäviinne tänä keväänä – vielä tulee Nepalinkin aika!

 2. Ninnu Leino

  Eeva ja koko Nepal-ryhmä tsemii! ❤

  En voi edes kuvitella teidän ketutuksen määrää.
  Ja varmasti olette puntaroineet ammattilaisten ottein monelta kantilta lähtöpäätöstä.
  Onneksi kuitenkaan coronakaan ei vuoria siirrä, joten siellä ne teitä odottavat. Toivotaan kaikille myös sinne Nepaliin ettei viirus tee tuhoa yhteisöissä, joita olisitte tavanneet.
  Pitäkää unelmista kiinni ja toivottavasti pääsette matkaan myöhemmin vielä tämän vuoden aikana!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top