Kapua Balkan

Syksy Kapua Balkanin merkeissä

Tämä syksy on alkanut vauhdikkaasti, kun pääsin mukaan Kapua Balkan -tiimiin ja me keräämme yhdessä varoja vammaisten ihmisten oikeuksien edistämiseksi. Varainkeruun ohella on treenattava itsensä kuntoon, sillä kapuamme Bosnia Hertsegovinan korkeimmalle huipulle Maglicille kesäkuussa 2022 ja sinne ei ihan rapakuntoisena kipua. Eipä ole paljon vapaa-ajan ongelmia seuraavan vuoden aikana.

Henkilökohtainen keräystavoitteeni on 4772 euroa. Olen ollut paljon erilaisissa hyväntekeväisyysorganisaatioissa mukana, mutta tämä eroaa sillä, että oma keräystavoitteeni on noin suuri ja siitä ei ihan selviäkään lompakkoa avaamalla, vaan saan tehdä todella töitä tavoitteen saavuttamiseksi. Huomaan, että kuljen paljon enemmän ”tuntosarvet koholla” ja mietin, että voisiko tämän tahon kanssa tehdä yhteistyötä tai ostaisiko tuo henkilö Kapua-lakua. Yrittäjänä olen tottunut myymään ja laajasta verkostostani on toki ollut jo nyt hyötyä. Vaikka on verkostoja, saa kyllä käyttää mielikuvitustaan, että miten kehittää erilaisia varainkeruuaktiviteetteja.

Onhan tämä ollut hauskaa, sillä olen saanut uusia kokemuksia ja tutustunut aivan mahtaviin uusiin ihmisiin, minun omaan Kapua-tiimiini. Pääsin Löytötavaratoimiston huutokauppaan Kapua-tiimin kanssa töihin ja olin kassaneitinä. Vanhanajan rahastajan laukku olalla keräsin huutajilta rahoja ja ilta vierähti siivillä. Olen ehtinyt pitää ystävättäreni avustuksella pop-up pizzeriaa, kirpparipöytä on ollut viikon verran Helmi-kirppiksellä ja tulossa on Kapua Hyväntekeväisyysjooga sekä monet joulumyyjäiset. Mitä muuta keksinkään, vain taivas on rajana ja oma jaksaminen. Täytyy olla armollinen itselleen, vaikka on noin tiukka keräystavoite. Välillä on levättävä ja unohdettava koko Kapua Balkan ja keskityttävä aivan muuhun.

Sen olen myös huomannut, että ihmisten on helpompi lahjoittaa, kun saavat jotain vastinetta lahjoittamalleen rahalle, lakupaketin tai kahvia. Pelkän rahan lahjoittaminen on aina haasteellisempaa, kun moni miettii, että meneekö raha perille kokonaisuudessaan ja juuri siihen kohteeseen, mihin sitä olen lahjoittanut. Ymmärrän tämän hyvin, sillä niinhän minä itsekin pohdin noita asioita, kun lahjoitan rahaa johonkin hyväntekeväisyyskohteeseen. Onneksi meillä on luotettavat yhteistyökumppanit Väestöliitto, Taksvärkki ja Kynnys ry. mukana tässä projektissa.

Huikeat syyssäät ovat siivittäneet tekemistä ja lomailin Saariselällä sekä treenasin Maglicille. Nyt on akut ladattu ja levätty ja tällä energialla mennään kohti vuoden pimeintä aikaa ja tylsintä kuukautta marraskuuta. Joulua odotellen ja sen mukanaan tuomaa varainkeruupöhinää 😊

11.10.2021 Riitta_Soinola

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top