Kapua 2019 Etiopia

Sinne ja takaisin

This is the day, kuuluu aamulla, kun nousemme ylös kahden maissa yöllä. Jännitys kutkuttelee vatsassa, kun lähdemme unen vielä viipyillessä kohti Etiopian korkeinta vuorta, Ras Dashenia.

Lepopäivä Ambikon leirissä on tehnyt tehtävänsä. Pitkien vaelluspäivien uuvuttamat lihakset ovat saaneet hetken rauhaa ennen reissun ehkä raskainta koitosta.

Yhdellä jos toisella kapuajalla on ollut vaelluksen aikana ties mitä kolotusta ja kremppaa, onnettomuuksia ja epämääräisiä oloja. Kaikesta huolimatta koko porukka suuntaa silti kohti huippua.

Aamuyön hämärässä otsalamppujen valot muodostavat helminauhaa muistuttavan valoketjun pimeään rinteeseen. Pitkät pimeät tunnit taittuvat askel toisensa jälkeen. Kuljemme ensin kivistä rinnettä, sitten pitkin parempiakin päiviä nähnyttä autotietä.

Nousevan päivän kajastus näkyy ensin hekuna vuorten muodostaman harjanteen takaa, se on tervetullut näky.

Simien-vuoristossa aamun valo nousee nopeasti kirkkaaksi ja lämpimäksi päivänvaloksi. Kiipeilijöiden, oppaiden, mukana olevien vartijoiden, muulien ja heidän ohjastajiensa letka etenee hitaasti kohti huippua.

Ras Dashenin huipulle pääsy edellyttää lyhyttä kiipeilyllisempää osuutta. Iloitsen varsinaisesta loppuhuipennuksesta nousulle, ei sittenkään pelkkää kävelyä. Lähes kaikki kapuajat selviävät vuoren laelle, jossa tunnelma on samaan aikaan riemukas ja vähän kiireinen – vuorelta pitää päästä vielä poiskin.

Otamme ryhmäkuvia ja nautimme lounaan vuoren juurella. Moni tuntuu väsyneeltä ja helpottuneelta, että huippu on nyt saavutettu.

Paluumatka leiriin on päivän uuvuttavin osuus. Vuorta ei ole valloitettu, ennen kuin kaikki ovat palanneet turvallisesti leiriin. Väsynytttä väkeä raahustaa paikalle ja Ambikon kylän asukkaat toivottavat meitä iloisesti vastaan.

Ras Dashenille kiipeäminen oli tänään tuntikausien urakka, mutta monelle meistä tähän myös huipentuu koko vuoden rutistus Kapua-tiimin jäsenenä. Kiitos kaikille mukana olleille; niin täällä paikan päällä Etiopiassa, kuin kannustajille kaikkialla muualla.

14.11.2019 Minna Manninen

10 ajatusta aiheesta “Sinne ja takaisin”

 1. Onnittelut tavoitteiden saavuttamisesta koko Kapua-tiimille!
  When there is a will, you’ll find the Way!

 2. Paula ja Jarmo

  Onnittelut Kapua-tiimille haastavan tavoitteen saavuttamisesta. Turvallista kotimatkaa.

 3. Hellevi Alamäki

  Hei Kapuan-kävijät!

  Toivottavasti kaikki vaivannäkönne vuoden aikana sai täyttymyksensä Ras Dashan huipulla: elämää on kotikontujen ulkopuolella – elettävänä.

  Ilakoivat koululaiset, lapset vanhempineen, opettajat, kylien väet saavat ajatukset koukkaamaan varmasti kotiin ja kotikonnuille. Ikävä ja haikeus – elämän moninaisuus, ristiriitaisuus – sai taas uudet lukemat jokaisen omassa sydänmittarissa, ehkä vatsassani kouraisi ja silmäkulma kostui.😢

  💚Nyt se on tehty!

  Miten eteenpäin tästä?

  Elämän arvot ja arvottomuus, tulevat tapahtumat ja niiden tuomat haasteet, siitä se ratas pyörähtää elämän kapuamista ja kipuamista ajatellen eteenpäin kukin tahoillaan muistellen haikeana pari viikkoista afrikkalaista tuulahdusta mausteena oman elämänsä sopassa puutuvine jalkoineen, särkenevi lihaksineen, kolottavine jänteineen, hiestä ja sateesta märkine vaatteineen, mutta mieli on saanut vaahtokylvyn, joka kannustaa elämään tuoden maailmaan pisaran uskoa ja toivoa – paremmasta.

  Me💖kapualaiset!

  Hyvää jatkoa jokaiselle elämänne valitsemallanne valtatiellä, kadulla ja polulla!

 4. Onnea onnea! Mahtavaa kuulla, että huippu on saavutettu! Apua miten nopeasti teidän reissu on mennyt. Pullottakaa aurinkoa pulloon. Sitä täällä kaivataan!

 5. Onnea kaikille Ras Dashenin valloituksesta 👣💪🎉 Kiitos ihanista kirjoituksista, olette saaneet kokea lumoavan Simien vuoriston ❤️ Sain tehdä matkaa kanssanne, muistellen omaa v 2014 Kapua reissua Simienillä ja Ras Dashenille. Ihmisten kohtaamiset ovat liikuttavia, luonto on äärettömän kaunis. Molemmat vetää hiljaiseksi ja nöyräksi, eri tavoin. Turvallista paluumatkaa, henkisesti matka jatkuu… 👣🐒🐾🦅🌍🌞🙏

 6. Merja Pyhälä

  Upeaa! Onnittelut koko ryhmälle. Nyt olette olleet siellä. Saaneet sen kokemuksen, jonka takia matkaan lähditte ja paljon muuta siihen lisäksi. On ollut hienoa lukea kirjoituksianne. Ne ovat koskettaneet ja olleet jokainen oman persoonan kautta kirjoitettuja.

 7. Riita Asantila-Jarva

  Te teitte sen! Onnittelut kaikille. Oli varmasti hieno kokemus nähdä huippu auringon noustessa ja saavuttaa se. Oli varmasti kokemus, josta saa voimaa elämässä eteenpäin.

 8. Päivi Räsänen

  Vuoren kokoiset onnittelut tavoitteen saavuttamisesta. On ollut hieno lukea tarinoitanna ja elää mukana teidän matkassanne😘
  Turvallista kotimatkaa👍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top