Oma Kapua 2020 Kilimanjaro

Päivä Addis Abebassa

5. matkapäivä.

Haikein mielin hyvästelimme Somalimaan emäntämme Johannan, Hodan ja Hibakin Hargeisan lentokentällä. Mieli ja sydän on täynnä kaikkea täällä koettua ja nähtyä. MHC – Mother Child Health Centerit tekevät äärimmäisen arvokasta työtä köyhimpien äitien ja lapsien parissa, ja kaikki tuki heidän toiminnalleen on tärkeää.

 

Passit tarkastettiin ainakin kuusi tai seitsemän kertaa (sekosin laskuista jossain vaiheessa) ennen kuin pääsimme astumaan koneeseen. Etiopiaan lennettäessä oli ihmeellistä katsoa, kuinka vehreäksi maa muuttui matkan edetessä, näky oli valtava kontrasti Somalimaan karuun kuivuuteen. Antti ja minä suuntasimme taksilla Addis Abeban keskustaan etukäteen hankkimiemme viisumien turvin, kun taas Veera ja Sirkka saivat ilman viisumia liikkua hyvin kontrolloidusti vain kentän ja lentokenttähotellin väliä shuttle bussilla.

Kuva: Anna Tienhaara

Antin tavoitteena oli löytää geokätkö Addis Abebassa ja sehän onnistui! Itse olen jästi, kuten kätköilijät kutsuvat ei-kätköilijöitä enkä siksi saa tietää tai ainakaan paljastaa kätköstä enempää. Ainoastaan sen, että luksus ja kylmä kokis liittyivät tällä kertaa asiaan. Hauska harrastus, jota voi harrastaa missä päin maailmaa tahansa.

Kuva: Anna Tienhaara

Addis Abebassa oli paljon kauniita ja vihreitä puistoja. Yhdessä puistossa oli meneillään hääkuvaukset ja morsiamen kaunista pukua oli ihan pakko kuvata ohi mennessä.

Kuva: Anna Tienhaara

Puistojen kautta voi nähdä myös maan eriarvoisuutta. Puistot eivät ole kaikille avoimia, vaan osaan on paikallisen väestön näkökulmasta aivan valtavan korkea pääsymaksu sekä tiukka turvatarkastus. Lista kielletyistä esineistä, aseistetut vartijat ja läpivalaisulaitteet näyttivät enemmän lentokentän kuin puiston sisäänkäynniltä. Me emme ostaneet pääsylippuja, joten jäi näkemättä, millainen paratiisin ihmemaa korkean muurin takana oleva puisto olisi ollut.

Kuva: Antti Puro

Keskustasta hotellille tulimme naispuoleisen taksinkuljettajan kyydissä. Olin valtavan iloinen nähdessäni naisen toimivan ammatissa, joka on perinteisesti nähty kovin miehisenä. Ja vielä enemmän innoissani olin, kun kuulin, että tällä taksiyrityksellä on pelkästään naiskuljettajia!

Kuva: Antti Puro

Näkymä hotellin ikkunasta. Hyvin pikaisen Addis Abeba päivän jälkeen oli aika suunnata takaisin lentokentälle ja kohti Nairobia. Addis Abeba sekä koko Etiopia herättivät kyllä mielenkiinnon ja päätöksen siitä, että tänne täytyy palata vielä.

31.8.2022 Anna Tienhaara

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top