Oma Kapua 2020 Kilimanjaro

Olenko valmis, voinko lähteä?

On ihmeellistä tuntea olevansa yhtäaikaa sekä hyvin valmistautunut että aivan valmistautumaton. En ole ikinä aikaisemmin suunnitellut mukaan otettavia matkatavaroita näin huolellisesti kuin tälle matkalle, enkä ole koskaan pakannut niin järjestelmällisesti muistiinpanolistojen kanssa kuin nyt. Ja tosiaan, muistiinpanolistojen, monikossa. Listoja on kolme näillä otsikoilla: Somalimaa, Kilimanjaro ja safari.

Varusteita, vaatteita ja kenkiä olen hankkinut ja testannut erityisesti Kilimanjaron kapuamista varten mutta myös Somalimaan osuus on yllättäen tuottanut itselleni päänvaivaa. Löytyykö kaapistani tarpeeksi pitkää hametta? Onko flipflopit aivan liian epämuodolliset vierailujamme varten? Mikä huivi ei olisi liian kuuma, mutta kuitenkin tarpeeksi peittävä? Onneksi mukanamme matkaava ihana Johanna, Suomi-Somalia Seuran hallituksen varapuheenjohtaja, hankki meille hameet, huivit ja huivin alle laitettavan alushuivin. Mikä tervetullut helpotus näihin Somalimaan vaatepohdintoihin!

Kuva: Anna Tienhaara

Kilimanjaron osuuden muistiinpanolista on pisin, ihan valtavan pitkä, ja silti pakatessa oli koko ajan sellainen olo, että onkohan jotain jäänyt puuttumaan. Jos huomaankin vasta vuorella, mitä tärkeää olen unohtanut? Aventuralta lainaan saatu varustekassi on kyllä valtava ja tilaa olisi pakata mukaan mitä vain, ainoastaan vuorelle mukaanotettavan laukun painoraja 15 kg pitää huomioida. Kuulema Aventuran työharjoittelija oli mahtunut tämän kassin sisälle, enkä yhtään ihmettele.

Safarilista, no siihen ei riittänyt enää aikaa eikä energiaa, joten siinä lukee tasan yksi asia: safarihousut. Housut ovat juuri oikean sävyistä vihreää, joten ne ovat kulkeneet jo kauan ennen tätä matkaa nimellä safarihousut, ja ansaitsevat täten tulla mukaan otetuksi.

Onneksi lentokentällä kaikki jäljellä olevat kysymykset haihtuvat ilmaan, tämän porukan kanssa olen täysin valmis lähtemään seikkailuun! Mukana artikkelikuvassa vasemmalta oikealle Anna Tienhaara, Sirkka Omarieh, Johanna Syrén, Veera Peltonen ja Antti Puro. Artikkelikuva: Antti Puro.

Matkaa tehdään Tukholmasta eteenpäin Ethiopian Airlinesin siivin, reittinä Tukholma-Addis Abeba-Hargeisa. Kuva: Veera Peltonen
27.8.2022 Anna Tienhaara

1 ajatus aiheesta “Olenko valmis, voinko lähteä?”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top