Oma Kapua 2020 Kilimanjaro

Nousu yli 3000 metriin

Heräsimme Simba campissä kello 6.30, kun telttaamme tarjoiltiin aamukahvi ja tee. Pienen sisäisen lämmittelyn jälkeen pakkasimme tavaramme, veimme juomapullot täytettäväksi ja istuimme messitelttaan aamupalalle. Kahvi, tee, kaakao, puuro, leivät lisukkeineen, omeletti ja nakit maistuivat hyviltä.

Annan yöunet olivat jääneet heikoiksi ruoansulatusongelmien ja lääkkeiden sivuvaikutusten takia. Varovaisen aamupalan jälkeen hän kuitenkin tunsi olonsa paremmaksi ja päätti lähteä muiden mukana kohti seuraavaa leiriä, Second cave campia (3450 m). Sinne oli nousua runsaat 700 metriä.

Kuljimme 3-metrisessä pensaikkomaisemassa pilvilauttojen leijaillessa ympärillämme. Ilma oli kostea ja pilvenriekaleista tuli viileitä leyhähdyksiä. Tuntui kuin olisimme kutistuneet, sillä kasvillisuus oli kuin jättikokoisia kanervia ja variksenmarjoja. Siellä täällä oli enimmäkseen keltaisia kukkia.

Pole pole oli edelleen vauhtimme. Kuljimme vajaassa 4,5 tunnissa 5,6 km matkan. Perillä Second cave campissä loistava henkilökuntamme oli jo pystyttänyt leirin valmiiksi majoitus-, messi- ja vessatelttoineen. Söimme lounaaksi maukkaan pastan ja grillikanaa.

Iltapäivän levon jälkeen Anna totesi voimien olevan edelleen niin heikot, ettei hän lähtenyt akklimatisointikävelylle. Muut teimme 1,5 tunnin ja 2 km kävelyn ylärinteeseen. Nousimme 200 m ylöspäin ja palasimme sitten leiriin.

Päivällä pilvet hävisivät ylärinteiltä ja Kilimanjaron Kibo-huippu tuli näkyviin koko komeudessaan. Leiristä sinne on vielä nousua yli 2,5 km, vaikka olemme jo 1 km korkeammalla kuin Pohjoismaiden korkein huippu. Illallisen jälkeen ihailimme vielä upeaa tähtitaivasta ja linnunrataa vuoren huipun yläpuolella. Ilta viileni ja taivasta kuvatessa sormet kylmettyivät jo niin että niitä piti hetki lämmitellä kun vetäydyimme makuupusseihin yöpuulle.

 

3.9.2022 antti_puro

1 ajatus aiheesta “Nousu yli 3000 metriin”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top