Kapua 2024 Nepal

Manta Didi palaa Nepaliin marraskuussa 2024

Olen käynyt Nepalissa kerran aikaisemmin, elokuussa 2015, jolloin pääsin osallistumaan Lääkäriseura Duodecimin, Tampereen yliopiston kansainvälisen lääketieteen yksikön ja Katmandussa toimivan Tribhuvan University, Institute of Medicinen järjestämälle Global Health-kurssille. Nepalissa oli koettu saman vuoden huhtikuussa iso maanjäristys, jossa kuoli noin 9000 ihmistä ja järistys vaikutti yli 8 miljoonan ihmisen elämään. Sen jäljet ja seuraukset olivat vierailun aikana kouriintuntuvasti näkyvissä.

Tuolloin päätin, että palaan vielä joskus Nepaliin, halusin palata auttamaan upeaa, mutta kovin köyhää maata ja sen ihmeellisiä, ystävällisiä, sydämellisiä ja iloisia ihmisiä. Elämä kuitenkin heitti tielleni pyytämättä ja yllättäen esteitä vuosien varrella, mutta nyt minulla on vihdoin mahdollisuus toteuttaa haaveeni Kapua-hankkeessa.

Kirjoitan jatkossa enemmän kokemuksistani tähän blogiin, juuri tänään olen panostanut erityisesti omaan keräykseeni, jonka toivon tuottavan tulosta Nepalin nuorten ja vammaisten hyväksi.

Jäin kurssin jälkeen Katmanduun vielä viikoksi omatoimilomalle, lähdin yksin (!) vaellukselle ja eksyin. Minut pelastettiin yöksi buddhalaisen perheeseen ja siitä muodostuikin matkani vaikuttavin ja hienoin kokemus.  Tästäkin myöhemmin lisää.

Täällä vietin yöni. Talon parhaan sängyn minulle tarjonnut perhe oli ystävällinen ja vieraanvarainen. Yhteistä kieltä meillä ei ollut.

(Valokuvat omia. )

20.5.2024 manta_tolvanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top