Oma Kapua 2020 Kilimanjaro

Maassa maan tavalla

Johanna oli aikaisemmin tuonut meille mekon, huivin ja aluspäähineen, Somalimaata varten. Nyt ennen Hargeisaan saapumista valmistauduimme pukeutumalla peittävämmin. Huivin laittaminen aiheutti hieman päänvaivaa, kun vielä ei ole kovin kokemusta miten sen saisi sujuvasti laitettua.

Koneen ikkunasta näen kuinka kuivaa Somalimaassa on. Joka puolella näkyy hiekkaa ja kuivuneita jokia. Siellä täällä on vihreitä länttejä puustosta. Nyt jo vähän jännittää. Kentälle saavuttaessa meidät ohjataan VIP tiloihin, jossa Hodan on meitä odottamassa. Maahan saapuminen tapahtui siis oikein sujuvasti eikä itse tarvinnut kantaa edes laukkuja autoon.

Ensimmäinen virallinen tapaaminen on heti ennen hotellille menoa. Käymme esittäytymässä alueen johtavan lääkärin Abdulaziz Omar Musen luona. Kuulimme hieman Hiil Hooyo -projektista ja mitä hyötyä ohjelmasta on. Oli mukavaa kuulla, että projektia arvostetaan suuresti.

Tiet ovat todella huonossa kunnossa, verrattuna Suomeen. Eteenpäin päästään ruuhkassa rauhallisesti jälleen. Hyödynnämme tilaisuuden ja otamme kuvia. Itselleni tulee mieleen osittain aikaisempi reissuni Malawiin sekä Grenadalle. Täällä maalataan mainoksia talon ja muurien kylkiin. Talot ovat pääasiassa yksikerroksinen ja roskia näkyy melkein joka paikassa. Kokemus on siis jokseenkin tuttu, mutta kuitenkin erilainen, omanlaisensa.

Matka on ollut pitkä, mutta ehjänä pääsimme kaikki perille. Nyt on hyvä laittaa ajoissa lepäämään sillä huomenna on aikainen herätys.

28.8.2022 Veera Peltonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top