Kapua 2019 Etiopia

Liiku ja liikutu!

Edellistä blogitekstiäni kirjoittaessani saatoin vielä kuvitella ryhtyväni innokkaaksi ulkoliikkujaksi, kirmaavaksi vuorikauriiksi ja himopatikoijaksi. Maaliskuisessa kesää enteilevässä kelissä saattoi virittää haaveita ja toiveita muutoksesta. Lokakuun syksyisessä ruskasäässä todellisuus on, että olen sama Mervi edelleen, pidän siis helteestä, pyrähtelen mielelläni ja innostun musiikin tahtiin tanssahtelusta. Eikä tämä edes yllätä. Siksi tärkeää onkin, että matkallani on ollut uskollisia ja luotettavia kanssakulkijoita.

F&S Helsinki on ollut yksi tukijoitani yhdistävä tekijä. Urheiluseura, joka tarjoaa liikunnan ilon ohella mahdollisuuden myydä varainhankintatuotteita, kuten lakua ja kahvia, yhteisön, jossa on loistava asenteellinen valmius tukea kehitysmaiden naisia ja erinomainen reaktiokyky uusiin ideoihin ja tempauksiin. Yhteisöt rakentuvat yksilöistä, joilla on avara sydän, ymmärrys yhteisen hyvinvoinnin rakentumisesta ja taito innostaa. Eräs monista ideoista ja yhteistyöesimerkeistä on ollut Kapua-kahvila, eli kun seura sai oman monumenttinsa kotini läheltä, niin liitimme siihen kahvittelun. Lue lisää monumentista oheisesta linkistä: Urheiluseuran monumentti.

Moni asia jännittää kun lähtöön on enää kaksi viikkoa. Kaikkiin kysymyksiin en varmastikaan tule löytämään vastausta, saati osaa edes kysyä oikeita kysymyksiä, mutta se on varmaa että yhteisön tukea tulen tarvitsemaan. Ennen matkaa, matkalla ja matkan jälkeen. Sitä, että ympärillä on ihmisiä, joiden kanssa voi olla avoin ja tunnustaa tietämättömyytensä. Jotka silti ja juuri siksi kannustavat. Sekä jakavat osaamistaan ja kokemustaan – ulkoilu ja patikointi eivät niistä vähäisimpinä. Kapua Etiopia 2019 tiimi on vasta muotoutumassa, mutta jo nyt osoittanut joukkovoimansa, kun valmistelut tiivistyvät.

Vaikka konkreettinen reissu on vielä edessä, on miellyttävä tietää että jumppakärpäsellä on myös paikka jonne palata, liikkuva ja liikuttava yhteisö. Vierivä kivi ei sammaloidu. Ja ennen lähtöä juodaan tietysti lähtökahvit.

17.10.2019 Mervi Leivo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top