Kapua Balkan

Liikkeelle lähtö

Nainen hymyilee ja istuu melomassa kanootissa. Taustalla joen pinta on tasainen, mutta väreilee hieman ja joen varressa on vehreitä puita.

Kapua-tiimiin mukaan lähteminen ja uuden projektin aloittaminen on ehtinyt herättää itsessä jo monia tunteita ja pohdintaa.

Kutsu uuteen seikkailuun laittoi innostuksen virtaamaan suonissa! Kapuaminen vammaisten oikeuksien edistämiseksi tuntui kutsuvan minua jatkamaan sitä tietä eteenpäin, mitä olin kulkenut vapaaehtoistyössä Valko-Venäjällä neljä vuotta aiemmin. Kapuamalla voisin kerätä varoja tärkeän työn puolesta ja samalla itse saisin kokea jotain uutta ja jännittävää. Mikä tilaisuus heittäytyä, kuinka paljon se opettaisi uutta, toisi kokemuksia ja mahdollisuuksia ylittää itseäni. Sitten mieleen tuli myös toisenlaiset ajatukset. Mietin, jaksanko, osaanko, onnistunko. Olisiko minusta kapuajaksi 2386 metrin korkeuteen, voinko vuodessa saada 4772 euroa kerättyä? Tunsin pelkoa siitä, että epäonnistuisin.

Tein päätöksen. Päätin, että epäonnistumisen pelko ei saa estää minua yrittämästä. Ei elämässä voi kaikessa aina muutenkaan onnistua, ja mitä elämästä jää käteen, jos ei uskalla yrittää. Motokseni ilmoitin: Oppiakseen uutta, on uskallettava tehdä asioita, joita ei vielä osaa.

Nyt tuntuu siltä, että se oli helppo lupaus. Vaikeampaa vaan on lähteä liikkeelle ja toteuttaa. Mielessä on kyllä monenlaisia ideoita ja visioita, mutta tuntuu, kuin ne vielä odottaisivat jonkun ampuvan lähtölaukauksen, työntävän liikkeelle ja antavan vauhtia. Olo on malttamaton, ja ehkä maltti on juuri se, mitä tällä matkalla tarvitaan.

Tämän ensimmäisen blogitekstin kirjoittamisen aloittaminenkin tuntui ensin vaikealta. Pohdin pitkään, mitä haluaisin kirjoittaa, ja aloin turhautua, kun en keksinyt vastausta. Ajattelin, että haluaisin jakaa suuria oivalluksia, mutta en vielä tiennyt, mikä se suuri oivallus olisi. Oli myönnettävä, että sellaisten oivallusten aika saa vielä odottaa. Jostain on kuitenkin lähdettävä liikkeelle, jotta matka voi alkaa.

Ja vaikka moni idea ja oivallus odottavat vielä oman aikansa koittamista, on matka aloitettu jo pienin askelin. Siitä kertoo ainakin se, että omasta keräystavoitteestani 17% eli 853 euroa on kasassa! Kiitos siitä, että olette mukana matkassa, teette hyvää ja autatte kapuamaan apua vammaisten oikeuksia edistävään työhön.

Jatketaan tästä maltilla eteenpäin, kohti yhteistä tavoitetta ja muutosta parempaan.

12.8.2021 aino-maria_ervela

1 ajatus aiheesta “Liikkeelle lähtö”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top