Kapua 2020 Nepal

Lähtötunnelmia

 

Ollessani vaihto-oppilaana Japanin Akitassa vuonna 2019 vietin monet illat lekotellen asuntolan sähkölämmitteisellä matolla. Siinä varpaiden lämmetessä Facebookia selaillessani törmäsin Kapuan ilmoitukseen, jossa haettiin uusia Kapuajia Nepal 2020 -projektiin. Kehitysyhteistyön ja vuorivaelluksen yhdistävä projekti tuntui heti omalta jutulta ja päätin hakea mukaan – yksi parhaista päätöksistäni koskaan! Maailma on kuitenkin muuttunut paljon viimeisen kolmen vuoden aikana. Tuntuu uskomattomalta ajatella, että monien mutkien kautta meidän pienehköksi kutistunut tiimi pääsee nyt vihdoin matkaan tapaamaan paikallisjärjestöjä ja kapuamaan Gokyo Ri:n huipulle.

Reissuiloa varjostavat vahvasti Ukrainan tapahtumat ja huoli sodan jaloissa olevista ihmisistä. Tieto siitä, että meidän tiimi kuitenkin pystyy toimittamaan apua yhteen maailman köyhimmistä maista, keventää taakkaa – avun tarve Nepalissa ei ole vähentynyt muista kriiseistä huolimatta.

Tänään kuitenkin siirretään ajatukset kohti tulevaa matkaa, jonne jokainen meistä on selvittänyt tiensä PCR-testien ja ylämäkitreenien siivittämänä. Pientä lisäjännitystä omaan matkaani tuo tammikuussa revennyt polven eturistiside, josta kuitenkin tuli Himalajaa silmällä pitäen aivan kelpo riekale fysioterapeutin kuntoutusvinkkien avulla. Nepalin vaatima paksu dokumenttipinkka on nyt printattu, helikopterievakuoinnin kattava matkavakuutus hankittu, toppashortsit kaivettu kaapista ja vedenpuhdistustabletit sullottu säkkiin. Viimeinen varustetsekkaus toteutuu nepalilaisten folk-biisien tuella ja matka kohti lumisia huippuja ja teetupien lämpöä voi alkaa.

Lukuvinkkinä suosittelen Lapin Kansan eilistä lehtijuttua meidän tiimin ikiomasta Päivistä: Päivi saa viimein pakata Nepalin laukkunsa – Korona ja viimeksi sota on uhannut lykätä matkaa useita kertoja | Lapin Kansa

Nepal 2020 -keräys on auki vielä huhtikuun loppuun saakka, joten lahjoitukset Nepalin nuorten ja vammaisten auttamiseksi ovat edelleen tervetulleita – suuret kiitokset jo osallistuneille! Lahjoituksen voi tehdä joko yhteiseen pottiin tai tutun Kapuajan omaan profiiliin. Minun profiilini löydät täältä: https://kapua.fi/osallistuja/katri-maaria-kyllonen/

Seuraathan myös meidän tiimin matkapäiväkirjaa! Jos meistä ei kuitenkaan pariin päivään kuulu niin huoli pois, yhteydet ovat vuorilla heikot ja blogia päivitetään heti kun siihen tulee mahdollisuus.

 

Cho La:n alueella kasvanee erilaisia kukkia.
9.3.2022 Katri-Maaria Kyllönen

1 ajatus aiheesta “Lähtötunnelmia”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top