Kapua 2023 Malawi

Kukin omilla tavoillaan

Kapua matkani alkoi viime syksynä ja haasteita on jo taklattu vaikka vuorille ei vielä ole päästy. Rahapotin keräämisen ideointi on helppoa ja Kapua tapaamisissa tulee paljon ideoita sekä oman että muiden Kapua tiimien tekemisistä. Vuosien mittaanhan on tehty hyvin erilaisia hyväntekeväisyystapahtumia ja oman tiimin tekemisistä oppii myös paljon. Aikaa on kuitenkin rajallisesti ja ihmisten saaminen liikkeelle ei olekaan niin helppoa kuin kuvittelee, vaikka se oman tapahtuman idea tuntuu tietysti itsestä niin kovin hyvältä. Minulla iderikkaalta listalta on tähän mennessä konkretisoitunut liikuntatapahtuma yhteistyössä Espoon Esport Centerin kanssa ja vintage myyntitapahtuma Ivana Helsingin kanssa. 

Espoon Esport lähti mahtavasti mukaan ideoimaan tapahtumaa ja helmikuussa pidimme kolmen liikuntatunnin verran hyvää. Esport tarjosi tilat ja ihanat Esportin liikunnanohjaajat lähtivät mukaan vetämään tunteja: Laura Peltovuori tunnetusti tehokkaan core-treenin, Anna-Karin Siegfrids mahtirentouttavan Hot Yin Jogan ja huippu sisäpyöräilyohjaajani Kerttu-Liisa Kilpijoki sykkeet tappiin tyyliinsä spinningin. Mukaan tulijat saivat myös Esportin tutustumislahjakortteja ja varmasti hyvän mielen.

Toinen tapahtumani lähti liikkeelle ajatuksesta että lähipiirissäni on varmaan muitakin joiden vaatekaappi pursuaa ylimääräistä vaatetta ja toisaalta halusta herätellä verkostojani siihen että aina ei tarvitse ostaa uutta. Second hand trendaa kovasti, joten ajan hermollakin tämä idea oli. Testasin vähän tutuilla löytyykö kaapista ”jonkun toisen unelmamekkoja” ja sen jälkeen lähdin pohtimaan mistä löytyisi sopiva tila vaaterekkeineen. Ivana Helsinki lähti mukaan parteriksi ja myyntitapahtuma järjestettiin heidän persoonallisessa konttori, showroom ja myyntitiloissaan Marjaniemessä. 70-luvun arkkitehtuuria edustava Marjaniemen talo oli kuin luotu vintagemyyntitapahtumalle ja moni kävijä sai myös kierroksen talossa ja kuulla Ivana Helsinki brandista. 

Vielä ei ole rahapotti kasassa, joten vielä pitää tehdä töitä, mutta otan käyttöön näiden tapahtumien opit. Ei kannata lähteä tuntemattomille vesille, toteutus vaatii kuitenkin työtä, joten kannatta tunnistaa itselle tuttuja ja hauskoja teemoja. Viestintätaitoja ja -kanavia tarvitaan, ihmisten saaminen liikkeelle vaatii yhden sun toisen herättelyn.  Kalenteriin kannattaa varata kunnolla aikaa, mikään ei tapahdu itsestään.

Näillä kokemuksilla ja mietteillä seuraaviin haasteisiin

29.4.2023 Irma

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top