Uganda

Karibu Uganda

Tervetuloa Ugandaan! Viikko sitten saavuin Ugandaan, Afrikan helmeen. Rauhan ja konfliktinratkaisun opinnot Makereren yliopistossa alkoivat kolme viikkoa sitten etäopintoina ja nyt ensimmäinen viikko lähiopintoja on takana. Ryhmässämme on opiskelijoita itseni lisäksi niin Etiopiasta, Nigeriasta, Keniasta, Somaliasta, USA:sta kuin Sambiastakin, muun muassa. Kaikkia yhdistää halu toimia paremman maailman puolesta ja oppia lisää rauhanrakennuksesta. Olemme kaikkien aikojen toinen Rotary Peace Fellow -joukkue Makereren yliopistossa.

Ensimmäisen viikon aikana olemme tutustuneet paitsi toisiimme ja oppiaineeseemme, myös Bugandan kuningaskuntaan. Buganda on Ugandan sisällä toimiva monarkia. Täällä on siis sekä presidentti että kuningas.

Rotary Peace Fellows Bugandan kuningaskuntaan tutustumassa.

Kampusalue on tullut tutuksi iltaisilla kävelylenkeillä. Alue on mahtava keidas kaoottisen Kampalan keskellä. Luentojen loputtua, ennen ulkonaliikkumiskiellon alkamista, on mukava kävellä kampusta ristiin rastiin. Koronarajoitukset ovat tiukkoja, ja yöllisen ulkonaliikkumiskiellon lisäksi käsiä desinfioidaan ja kuumetta mitataan niin luennolle tultaessa kuin kauppaan mentäessäkin, kasvomaskit päällä tietenkin.

Tunnen oloni Afrikassa kotoisaksi. Ernest Hemingway on sanonut: ”I never knew of a Morning in Africa when I woke up and was not happy”. Meissä taitaa olla jotain samaa Ernestin kanssa.

Ensimmäisen viikon havaintoja Afrikan helmestä:

– Hanasta tulee hädin tuskin kylmää vettä, mutta ainakin on virkistävää mennä suihkuun, näin ei myöskään tule tuhlattua vettä.
– Yöllä jos yllättää ukkosmyrsky, kannattaa sulkea ikkunat. Muuten voi aamulla lattia lainehtia.
– Marabou haikarat ovat isoja, rumia, äänekkäitä ja syövät roskia, joita ei valitettavasti kierrätetä lainkaan. Ja haikaroita, sekä roskia on joka puolella.
– Kampukselle mahtuu ihmisten lisäksi niin vuohia, kanoja, kissoja, koiria kuin kanejakin. Aamulla olin varma, että kuulin lehmän ammuntaa ikkunani alta.
– Afrikan aika on ”when it happens”. Seuraava blogikirjoitus tulee paikallisen ajan mukaan sitten kuin tulee.

Ensimmäinen viikko pulkassa, cheers!

Tervetuloa mukaan matkalle Ugandaan!

Suvi Aarnio, ”Mama Kapua”

16.10.2021 Suvi

2 ajatusta aiheesta “Karibu Uganda”

  1. Sisko Korrensalo

    Odottelen lisää uutisia Ugandasta, jossa olin vuonna 1981 Punaisen Ristin delegaattina ja 6 vuotta sitten OmaKapua reissulla. Uganda on kaunis ja jännittävä maa. Opinhalua ja aurinkoisia päiviä sinulle Suvi.

    1. Kiitos Sisko! Koitan lähetellä kuvia ja kuulumisia, varmasti kiva seurailla mitä Ugandaan kuuluu, kun on noin pitkäaikainen yhteys maahan! Ihanaa syksyä Sinulle Sisko, t.Suvi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top