Kapua Balkan

Kapuaja kapusi NoitatunturilleūüŹĒ!!

Kapua-matkaan Bosnia-Herzegovinan korkeimmalle vuorelle on vajaa vuosi joten päätin ryhdistäytyä ja kavuta johonkin korkealle, joka laittaisi voimia koetukselle. Koska olin jo perheen kanssa tulossa Luostolle vaeltamaan otin kohteekseeni saamelaisten pyhän paikan, Noitatunturin 540m, joka on Pyhä-Luoston kansallispuiston korkein kohta.
Aamuvarhaisella jätin auton parkkiin ja lähdin matkaan. Alkutaival oli ihanaa patikointia aamunraikkaassa metsässä, mutta vähitellen matka kävi yhä juurakkoisemmaksi, jyrkemmäksi ja kivikkoisemmaksi. Ensimmäinen taukopaikka ja tankkaus oli Oravalammella, ja hymyilytti yksin metsässä kun itse orava tuli paikalle moikkaamaan yksinäistä kulkijaa. Energiajuoma pulloon ja matkaan.

Oravalampi

Nousu Noitatunturille on vaativa, jyrkkiä nousuja ja rakkaa vaihdellen. Näköalat kuitenkin olivat vaivannäön arvoiset ja noin 40minuutin kapuamisen jälkeen nautin vilvoittavasta tuulesta tunturin huipulla. Noitatunturi on vanha saamelaisten palvontapaikka eli seita, enkä yhtään tätä ihmettele paikan nähtyäni.

Noitatunturin huipulla

Tunturilta alaspäin kapuaminen kävi huomattavasti ketterämmin loivempaa pohjoispuolta pitkin.

Tauko karhunjuomalammella ja sitten Uhriharju, Iso-Kuru ja pyhänkasteenlampi ja pyhänkasteenputous. Uskomattoman upeita paikkoja, harmi että Iso-Kurun läpi ei pääse nyt vaeltamaan korjaustöiden vuoksi.

Loppumatka olikin helppokulkuista polkua Huttulaavun ja Tajukankaan kautta takaisin autolle, lenkille kertyi mittaa kokonaisuudessaan 18km.

9.7.2021 Kati Marttinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top