Kapua 2019 Etiopia

Kapua täynnä uusia kokemuksia

Aika tasan seitsemän kuukautta sitten eli helmikuussa kirjoitin edellisen blogini. Hanke oli silloin aika vasta käynnistynyt. Olin onnellinen kun olin päässyt mukaan kapuajaksi ja päässä oli erilaisia suunnitelmia varainhankinnan toteuttamiseksi.

Syyskuun alussa keräysmittarini näytti 100 %. Siis wau, se oli siinä. tavoite saavutettu. Ikimuistoinen hyväntekeväisyyskonsertti omien poikien kanssa, lakujen ja kahvin myyntiä, ikkunoiden pesua, siivoustalkoita ja upeita lahjoituksia, näistä on varainhankinta syntynyt. Kaikkea tätä olen tehnyt mielelläni tietäen että rahat menevät hyvään ja tärkeään tarkoitukseen. Ympärilläni on ollut ihania ihmisiä, jotka ovat tehneet varainhankinnastani jopa helppoa. Mielettömän iso kiitos heille !

Keräystilin kartuttamisessa on tullut monenlaisia yllätyksiä, näinhän se menee monessa asiassa. Etukäteen odottaa asioiden etenevän jollain tietyllä tavalla ja sitten ne ei menekään niin. Tapahtumissa, joissa kuvittelin saavani keräystiliäni kartutettua, ei ihmisiä ollutkaan odotettu määrä tai lakut eivät menneet kaupaksi. Sitten vastaavasti yhtäkkiä joku lahjoittaakin täysin yllättäen suurehkon summan rahaa keräystilille tai tilaa omatoimisesti monta pakettia lakuja.

Se mitä tämä on vaatinut minulta, on ollut asiaan uskomista ja uskallusta tuoda Kapua-hanketta esille. Se ei aina ole niin helppoa, ei ainakaan ole ollut minulle. Haluanko/”uskallanko” ottaa esim. ison joukon edessä tilan haltuuni ja esittää asiani? Joudunko pettymään että kukaan ei ole kiinnostunut esittämästäni aiheesta ? Yksi hyvä esimerkki tällaisesta tilanteesta oli tilaisuus, jossa astuin näiden epäilyjen yläpuolelle, mitään ei saa jos ei yritä- ajatuksella ja tuloksena 26 myytyä lakupakettia. WAU !

Keräys jatkuu vuoden loppuun !

Kapuassa on saanut kokea monenlaisia uusia kokemuksia. On ollut ilo tavata uusia ihmisiä eri tapaamisissa Kynnys ry:llä, Väestöliitossa ja Taksvärkki ry:llä. Ostin ja luin Roman Deresin matkasta Etiopiasta Suomeen kertovan kirjan ”Äidin kaipuu”, ostin kirjan kun Roman Deres sekä Melaku Yodit vierailivat Kuopiossa. Meillä oli Kynnys ry:n Antti Tuonosen ja vieraiden kanssa mukava lämminhenkinen tapaaminen. Kuntoa on testattu Malminkartanon portaissa toukokuussa ja Maailma kylässä-festivaaleilla talkoiltiin Kapualaisten voimin.

Kaikki kokemukset ja tekemiset ovat olleet pelkästään mukavaa ja antoisaa. Koko Kapua-hankkeen jännittävin kohokohta, siis omasta näkökulmasta katsottuna, on tuleva matka Etiopiaan. Edessä on asioita, joita en ole koskaan aiemmin kokenut, joihin kaikkiin ei edes voi etukäteen valmistautua. Tiedän että monet ystävänikin, jotka ovat koko vuoden tukeneet ja auttaneet minua hankkeen parissa, odottavat innolla kuvia ja matkakertomustani tulevasta.

Mitä ajatuksia/tunteita näkemäni ja kokemani minussa herättää? Oivallanko matkallani kenties jotain itsestäni/muista? Pitääkö mennä kauas nähdäkseen lähelle ?

Odotan innolla matkaa ja hartain toiveeni on pysyä terveenä!

10.9.2019 Tarja Helppikangas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top