Kapua 2019 Etiopia

KAPUA 24/7

Mustarastaan aamusointi, käen kutsuva kukunta, kimalaisen aamulento, mopoauton basson pauke, terassilla tuulettuva joogamatto, kuulas keväinen tuuli, on perjantaiaamu. Keräillessäni villivihanneksia aamiaismunakkaaseen matkani taittuu kohti parsamaatamme. Istahdan kostealle nurmelle, taitan parsan ja nautin sen tuoreeltaan. Ihanan maukasta keväthortaa!

Taskun värinä, KAPUA muistuttaa olemassaolostaan. Blogikirjoitus kirjoittamatta, varainkeruuprojekti suunnittelematta, kahvi- ja lakritsipaketteja myymättä. Matka aamuhörhöilystä arjen todellisuuteen on kovin lyhyt. Nousen ylös, nappaan äitienpäiväruususta terälehtiä aamuteehen, valmistan kuuman jalkakylvyn ja nostan läppärin reisille ja pysähdyn. Varaan vielä hetken aikaa itselleni.

KUKKAISTEE:
– Kerää 2 tkp tuoreita ja puhtaita kukkia. Maukkaita yrttiaineksia ovat mm. ruusu, väriminttu, syreeni, puna-apila, orvokki, malva, ruiskaunokki, kehäkukka, mansikka ja laventeli. Myös yrttien kukat kuten minttu, basilika, sitruunatimjami ja mäkimeirami ovat hyviä teeaineksia.
– 3 tkp kuumaa, mutta ei kiehuvaa vettä.
– Hauduta muutama minuutti, siivilöi ja nauti kylmänä tai kuumana.
– Yrttitee säilyy jääkaapissa 2 -3 vrk.

HELLIVÄ  JALKAKYLPY:
Kerää 1-2 litraa kotipihan rohdoskasveja, kuten siankärsämöä, kuusenkerkkiä, katajaa, koivua, mäntyä, mesiangervoa, piharatamoa, pajua, nokkosta, puna-apilaa, timjamia, minttua tai mäkimeiramia.
– Hauduta kuumassa, mutta ei kiehuvassa vedessä 15 minuuttia.
– Haudutuksen aikana halkaise mehukas sitruuna ja hiero hedelmän puolikkaita jalkapohjien kovettuneille alueille. Anna sitruunan happojen pehmittää kovettumia.
– Haudutuksen jäkeen liuota joukkoon n. 2 dl merisuolaa ja lisää vilpakkaa vettä niin, että kehräsluusi peittyvät. Koristele kukilla ja anna kylvyn helliä ja virkistää jalkojasi.

KAPUA on läsnä 24/7. Talvella niin kaukaa häämöttävä päämäärä lähenee päivä päivältä. Kalenterin värikkäät merkinnät kertovatkin sangen vilkkaasta vuosimatrikkelista. Nyt ei ole aikaa sammaloitumiselle, vaikka metsässä mielellämme patikoimmekin. Niin patikoimisessa kuin varainkeruuvuoden läpi kulkemisessakin on läheisten lisäksi pidettävä huolta etenkin omasta jaksamisesta. Jotteivat loppuun rutistetun KAPUAJAN kokemukset tallentuisi hämyisinä muistikuvina ja kapuaminen vuorelle uuvuttavana työsarkana.

Rakastakaamme ja hellikäämme siis myös itseämme!

 

 

17.5.2019 Reeta Rouhiainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top