Uganda

Hätäevakuointi

Aikamme Ugandassa tuli yllättäen päätökseen. Perjantaina kuulimme uutiset uudesta Covid Omicron -variantista, joka oli tunnistettu Etelä-Afrikassa ja Englanti etunenässä painoi paniikkinappulaa todella pikaisesti sulkien rajat eteläisestä Afrikasta tulevilta lennoilta. Muut maat seurasivat esimerkkiä ja lauantaina yliopistolla pidettiin hätäkokous, jossa päätettiin koko Peace Fellows -joukkueen evakuoinnista. Kaikkien piti olla pois maasta keskiviikkoon mennessä, kun rajat ovat vielä auki. Evakuointipäätöksen jälkeen onkin pitänyt kiirettä, pakkaamisessa, koronatesteissä ja lähtöjärjestelyissä.

Tätä en osannut odottaa. Jos jonkun takia olisi evakuointia voinut odottaa, olisi se ollut terroristi-iskut, joista viimeiset tapahtui reilu viikko sitten. Keskikaupungille kohdistetut, parlamenttitalon ja keskuspoliisiaseman liepeillä itsensä räjäyttäneet itsemurhapommittajat tappoivat yhdeksän ihmistä, haavoittivat kymmeniä ja loivat pelkoa laajalti.

Kapua Shoppiin ehdin onneksi nappaamaan ihania afrikkalaisia mekkoja ja paitoja. Uuden tuttavuudenkin löysin ennen lähtöä, tulossa on herkullista ugandalaista suklaata kaupan hyllyille ihan pian, juuri sopivasti jouluksi!

Luentomme jatkuvat ensi viikolla etänä. Hyvästi Uganda, viimeistään ensi syksynä näemme taas, loppuseminaarin merkeissä!

Suvi

30.11.2021 Suvi

2 ajatusta aiheesta “Hätäevakuointi”

  1. Siellä riittää kaikenlaista yllättävää. Ja hyvin käy jälleen kerran selväksi, kuinka yksipuolista uutisointi länsimaissa on. Eipä ole paljon lehtijuttuja näkynyt tuosta mainitsemastasi iskusta, jossa kuoli ja loukkaantui hirveästi ihmisiä. Turvallista kotiinpaluuta ja mukavaa joulun odotusta, Suvi!

  2. Voi Suvi, kummallista aikaa elämme. Vasta jälkikäteen kansakunnalla on viisaus mikä oli relevanttia ja mikä ei. Varman päälle ottavat kuitenkin. Ja ihan oikeasti on ihmeellistä, että Etelä-Afikan, tai muidenkaan kaukaisempien maiden, poliittisista tai turvallisuuteen liittyvistä uutisista ei uutisoida Suomessa. Hiljattain oli Nicaraguan presidentin vaalit, ja kansalaisjärjestön tapaamisessa Kampin torilla sain infoa siitä, miten epädemokraattiset nuo vaalit jo lähtötilanteessa olivat. Nicaraguakin ja muut Latinalaisen Amerikan maat ylittävät hyvin harvoin uutiskynnyksen. Tule sinä ja muut lähtevät nyt sieltä turvallisesti pois. Pääset sinne vielä…Afrikka elää sinussa <3 Suloista Joulua perheen kera :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top