Kapua 2020 Nepal

Fiilis aivan satakakskyt kautta sata!

Kirjoittaja Laura Laaja

1. vaelluspäivä

Yöunet jäivät porukallamme vähäisiksi, kun edellisiltaisen pakkaamisoperaation jälkeen ajatusten rauhoittuminen ja nukahtaminen kesti ja herätyskello pärähti aamulla soimaan levottomien unien jälkeen jo 4.15. Intoa puhkuen kuitenkin klo 4.45 aamiaislaatikot kainalossa otimme omat paikkamme minibussissa ja matka lentokenttää ja Luklaa kohti alkoi.

Kotimaan terminaalissa vallitsi hallittu kaaos ja jokainen pikkuhetki aina portilta lentokenttäbussilla pieneen pieneen lentokoneeseemme lähtien oli elämys. Summit Air, lento numero 305, klo 6.20 Kathmandusta Luklaan vei meidät 18 matkustajaa, lentoemännän ja lentäjän 27 minuutin matkan aikana trekin alkupisteeseen, maailman vaarallisimmaksi tituleeratulle lentokentälle. Laskeutuminen näytti tapahtuvan päin vuorenrinnettä, mutta pääsimme turvallisesti huikeiden maisemien keskelle. Toisinkuin viisi laukkua kahdeksasta, jotka oppaiden tarkasta huolenpidosta huolimatta ottivatkin vasta seuraavan lennon Luklaan.

Pääsimme matkaan muistutusten hitaan etenemisen tärkeydestä jälkeen ja juuri auringon alkaessa lämmittämään. Matkalla piti välillä odotella riippusiltaa ylittävää muulijonoa ja välillä pysähtyä ihastelemaan ympäröiviä lumihuippuja ja kristallinkirkasta vettä koskessa, joka virtaa kohisten alas vuorilta.

Perille ensimmäiseen teetupaan, lodgeen, pääsimme noin kolmen ja puolen tunnin mittaisen patikoinnin jälkeen. Majapaikka ylitti kaikki odotuksemme, pedatut sängyt ja (ainakin osalle) lämpimät suihkut odottivat matkalaisia. Ennen lounasta oppaamme inspiroimana pieni yhteinen venyttelytuokio vetreytti ja ensimmäiset ristikot tuli täytettyä sekä korttipelit pelattua ennen päivällistä. Ruoka on ollut koko matkan ajan todella hyvää, eivätkä lodgen ateriat tehneet tähän poikkeusta.

Talvimakuupussit on kaivettu esiin ja niihin ovat kaikki jo aikaisin käpertyneet lämpimään värikkäisiksi ja untuvaisiksi perhostentoukiksi. Huomenaamulla matka jatkuu Namche Bazaariin pidemmällä patikkamatkalla ja tämänpäiväisen parinsadan metrin laskeutumisen sijasta 800 metrin vertikaalisella nousulla. Onnellisina, ulkoilleina, raukeina ja odottavin mielin tulee varmasti kaikilla uni helposti silmään tänään.

14.3.2022 Laura Laaja

1 ajatus aiheesta “Fiilis aivan satakakskyt kautta sata!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top