Kapua 2020 Nepal

Ensimmäiset tunnelmat Nepalista

”Me ollaan oikeasti täällä!” huudahdus tiivisti ryhmän tunnelmat, kun saavuimme Nepaliin. Koronan takia tämä taisi olla neljäs kerta, kun matkalle oli sovittu ajankohta – ja nyt se ihan oikeasti tapahtui.

Saavuimme perjantaina Kathmandun lentokentälle. Matka oli pitkä mutta vaivan väärti, onhan reissua odotettukin jo vuodesta 2020!

Eilisen aikana ehdimme jo iltapäivän mittaiselle kävelylle Kathmandussa ja kävimme mm. Unescon maailmanperintökohteeksi listatussa vanhassa keskustassa. Ihmettelimme sekavan tuntuista liikennettä ja sähköjohtoja sekamelskaa. 

Kävimme eräässä temppelissä, jossa näimme ”elävän jumalan” eli kumarin. Kumari on pieni tyttö, joka elää temppelissä ja näyttäytyy kaupunkilaisille ikkunastaan noin kerran tunnissa. Kumari vaihdetaan aina kun tyttö tulee noin 12 vuoden ikään. Sitten valitaan testeillä ja tiukoilla kriteereillä seuraava lapsi tähän kunniatehtävään. Lapsuus olisi kyllä vielä tärkeämpi kuin tämä kunniatehtävä..

Kathmandussa vietämme pari päivää. Vaellus Gokyo Rille starttaa sunnuntaina: lennämme ensin Luklaan ja talsimme siitä eteenpäin seuraavat 12 päivää. Emme ole millään varsinaisella aurinkolomalla: täällä Kathmandussa on vielä mukavat +25c, mutta Himalajalla sitten +5– -20c.. Yövymme vaatimattomissa teetuvissa, joten mukana on pakkasellekin riittävät makuupussit.

Lauantaina ohjelmassa on paikallisiin kumppanijärjestöihin ja hankkeisiin tutustumista. Tosi kiinnostavaa päästä tutustumaan täällä tehtävään työhön. Hankkeissa joihin keräämme varoja työskennellään paikallisten nuorten ja vammaisten oikeuksien parantamiseksi.

12.3.2022 Emma Mikkilä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top