Kapua 2019 Etiopia

Ensimmäinen vaelluspäivä

Addis Abeban meluisan liikenteen ja kaiken sen hälinän jälkeen olen odottanut innolla, että pääsemme vuoristoon. Aamu alkoi jo klo 6:30, mutta silti tunnelma ei ollut kiireinen. Osan tavaroista jätimme Gondariin, ja juuri ennen lähtöä saimme tiedon, että kaikki Gondariin jäävät tavarat pitää pakata isoihin laukkuihin. Saatiinhan se hälinä aikaiseksi, kun ryntäsimme pakkaamaan pienempiä laukkuja isompien sisälle. Onneksi ryhmähenki on hyvä, ja saimme kaikki tavarat muutamaan laukkuun pakattua.

Matkaan lähdimme jo 7:40, ja edessä oli 110 km bussin kyydissä. Matkaan kului yllättävän paljon aikaa, sillä tänään on lauantai ja markkinapäivä. Vastaamme tuli paljon kyläläisiä kävellen, hevosrattailla sekä aaseja ja nautoja. Muutaman äkkijarrutuksenkin jouduimme tekemään, mutta mihinkään emme törmänneet. Pysähdymme Debarkissa teelle ja kahville, sekä saimme mahdollisuuden tutustua paikallisiin markkinoihin. Oli hieman hämmentävää kävellä turistina paikallisilla markkinnoilla, ja varmasti herätimme huomiota. Silti tunnelma oli turvallinen, kukaan ei tullut iholle asti myymään tuotteitaan vaan saimme kulkea markkinoilla kaikessa rauhassa. Etenkin lapset olivat todella ystävällisiä, ja tulivat rohkeasti juttelemaan meille.

Emme kuitenkaan voineet jäädä ihailemaan markkinoita sen pidemmäksi aikaa, vaan matkamme piti jatkua. Lounaan jälkeen pääsimme vihdoin ja viimein vaeltamaan. Aloitimme vaelluksen varovaisesti, sillä vaelsimme ”vain” neljä ja puoli tuntia. Maisemat täällä ovat todella upeat, mutta sen enempää en taida itse vaeltamisesta tällä kertaa kertoa. Seuraavissa blogeissa tulee varmaan lisää kokemuksia vaelluksesta.

9.11.2019 Katja Koskela

3 ajatusta aiheesta “Ensimmäinen vaelluspäivä”

  1. Mahtavaa, että pääsitte kokemaan markkinat. Tsemppiä tuleville vaelluspäiville ja turvallista askellusta :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top