Oma Kapua 2020 Nepal

ECCA = Environmental Camps for Conservation Awareness

Kapuajien matkaohjelmassa on ollut kahden päivän ajan tutustumista ECCAan eli järjestöön, jonka toimintaa keräämillämme varoilla tuetaan. ECCA tukee kestävää kehitystä Nepalissa ja keskeistä toiminnassa on kouluissa tehtävä työ.

ECCA jakaa tietoa mm. hygieniasta, puhtaan juomaveden merkityksestä, tarttuvilta taudeilta suojautumisesta (mm. Covid, täit, …), kierrätyksestä ja uusiutuvasta energiasta. Toiminta-ajatuksena on osallistaa lapset, nuoret ja perheet toimimaan koko yhteisön hyvinvoinnin lisäämiseksi. ECCA on perustettu vuonna 1987, ja se on saanut useita kansainvälisiä palkintoja työn vaikuttavuudesta, jota seurataan johdonmukaisesti. Taksvärkki ry on yksi ECCAn yhteistyökumppaneista.

Pääsimme vierailemaan ECCAn toimistolla, missä tapasimme työntekijöitä ja nuoria vapaaehtoisia ECCAlaisia. Kokonaisen aamupäivän vietimme paikallisessa tyttökoulussa, johon tulee oppilaita ympäri Nepalia vaatimattomista ja köyhistä oloista. Koulu on sisäoppilaitos, toimii lahjoitusvaroin ja on oppilaille ilmainen. Monille näistä tytöistä tämä on ainoa mahdollinen tapa kouluttautua. Tytöt esittelivät meille ylpeänä kouluaan ja asuntolaansa, ja he kertoivat elämästään ja toiveistaan. Pääsimme myös istutushommiin koulun kasvimaalle yhdessä tyttöjen kanssa. Me näytimme puolestamme heille kuvia Suomesta. Erityisesti lumiset kuvat, keskiyön aurinko, revontulet ja joulupukki herättivät suurta kiinnostusta. Koulun vanhemmista oppilaista osa puhui erittäin sujuvaa englantia ja vaikutti muutenkin siltä, että heissä olisi potentiaalia vaikka mihin!

Tämän vierailun jälkeen on helppo yhtyä ECCAn tunnuslauseeseen:
We have not inherited the Earth from our forefathers, but borrowed it from our children.

Myös sinä voit tukea ECCAn työtä kouluilla itsellesi sopivalla summalla.
https://kapua.fi/oma-kapua/2020-nepal/osallistujat/

Kathmandussa 3.11.2022
Eeva Nikkola ja muut kapuajat

3.11.2022 Eeva Nikkola

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top