Kapua 2020 Nepal

Dolesta Macchermoon

Edellisenä päivänä tehtiin hieman pidempi välimatka ja Mongin sijaan yövyttiin Dolessa. Siitä jatkettiin tänään matkaa Macchermoon 4400 metriin ja saavuttiin lounasaikaan. Lounaaksi useimmat syövät Nepalin kansallisruokaa, dal bhatia, eli riisiä ja linssikastiketta, useimmiten lisäkkeenä on kasviscurryä ja vihreitä, höyrytettjä lehtiä.

Tämänpäiväinen reitti kulki jälleen upeissa maisemissa. Blogin kansikuvana näkyy Tiibetin puolelta Cho Oyo -vuoristo. Tylsää maaastossa oli kuraisuus, joka teki polusta ajoittain liukkaan. Oppaamme Sonam soitti ja lauloi  meille tauolla tilanteeseen sopivasti ”Don’t worry, be happy” -biisiä ja jakeli tsemppikarkkeja.

Nyt ollaan noustu niin nopeasti vertikaalisesti, että tarvitsemme yhden akklimatisaatiopäivän Macchermossa. Itsellänikin oli sen verran päänsärkyä ja ruokahaluttomuutta, että aloitin ehkäisevän vuoritautilääkityksen (Diamox), jota jatketaan niin kauan että ollaan laskeuduttu Namchen korkeuteen.

Oleellista majoittumisessa on vaihtaa mahdollisimman pian märät vaatteet kuiviin, ekstramaksusta voi olla käytettävissä lämmin suihkukin. Mukavuutta yöpuulle tuo litran Nalgene-pullo, jonka voi täyttää kuumalla vedellä makuupussia lämmittämään.

 

 

17.3.2022 Annikka Kalliokoski

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top