Oma Kapua Nepal 2018

Autetaan Nepalin erityislapset kouluun!

Kapua-porukkamme kanssa saimme ilolla todeta, kuinka upeaa työtä Nepalin erityislapsiprojektin yhteistyökumppani BP Eye Foundation tekee. Kuntoutuskeskuksen ammattilaiset ovat omistautuneita erityislasten auttamiselle. Tavoitteena on saada kaikki näkö- ja kuulovammaiset lapset kouluun. Tapaamiset lasten ja ammattilaisten kanssa konkretisoivat meille, mihin keräämämme varat päätyvät.

Oma Kapua Nepal 2018 -hankkeen tarkoituksena on kerätä Lääkärin sosiaalinen vastuu (LSV) ry:n osuus erityislapsiprojektiin, suurin osa rahoituksesta tulee ulkoministeriöltä. Kapua-keräys on sujunut niin hienosti, että tuo projektin keräystavoite on jo ylittynyt. Keräys jatkuu kuitenkin tämän vuoden loppuun.

LSV:n mukaan keräystavoitteen ylittävät varat voidaan ohjata myös suoraan erityislapsiprojektille, mutta varoille täytyy löytyä tarkka käyttötarkoitus. Kapua-tiimimme on päättänyt yhdessä LSV:n kanssa, että kerätyt varat tulevat parhaiten käytetyksi, kun ne suunnataan paikallisen kenttätyöntekijän, Sunil Yadavin, palkkaan.

Sunil on palkattu työskentelemään projektialueella kun havaittiin, että paikalliselle työntekijälle on suuri tarve. Ja hyvä näin, sillä Sunilin työ on ollut yksi arvokkaimmista osista koko projektissa!

Sunil työskentelee Baran alueella perheiden ja paikallisten toimijoiden kanssa. Hän etsii vammaisten lasten perheitä ja kutsuu lapsia tutkittavaksi leireille. Hän kysyy neuvoja projektin lääkäreiltä ja tarvittaessa lähettää lapsen sairaalaan. Hän myös pitää yhteyttä kuntoutuksessa olevien lasten perheisiin kuntoutuksen ajan ja sen jälkeen. Lisäksi hän on yhteydessä erityiskouluihin ja paikallisiin toimijoihin.

Sunil on hyvin aktiivinen ja hän on koko projektin avaintekijä, jota projektikoordinaattori kuvasi projektin sydämeksi. Sunil muuttaa ihmisten ennakkoluuloja ja pitää huolta lasten oikeuksista.

Nyt kun erityislapsiprojekti tulee tällä erää päätökseen, päättyy myös Sunilin palkanmaksu, koska hänet on palkattu suoraan projektin rahoista. BP Eye Foundation on luvannut maksaa kaikkien niiden lasten kuntoutuksen, jotka löytyvät Sunilin avulla ensi vuodesta lähtien.

Sunil kokee työnsä hyvin arvokkaaksi ja olisi valmis jatkamaan työtä jopa ilman palkkaa. Hänen palkkansa on kokonaisuutenaan noin 300 euroa kuukaudessa. Kapuan avulla hän voi jatkaa apua tarvitsevien lasten auttamista ja varmistamaan heidän koulunkäyntimahdollisuutensa.

Olemme Kapua-tiimissä todella iloisia, että voimme tukea Sunilin tärkeää työtä Nepalin erityislasten hyväksi!

Keräyslinkki: http://kapua.fi/oma-kapua/nepal-2018/osallistujat/

5.12.2018 Annikka Kalliokoski

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top