Kapua 2023 Malawi

5 kuukautta Kapuamista

Missä on Kapua? Oliko se sattumaa vai täydellinen match kun Facen sivupalkista pomppasi vastaan Kapua-Malawi. Tiesimme missä on Malawi, mutta emme tienneet missä on ”Kapua”. Googlettaminen selvensi aivan uudenlaiseen tapaan tehdä hyvää niin itselle, kuin sitä eniten tarvitseville! Hakemukset KAPUAjiksi täytettiin seuraavana viikonloppuna. Ihan uskomaton ja jännittynyt tunne, kun elokuussa saimme sähköpostia, että meidät on molemmat valittu mukaan!!

Kapuaminen? Todellinen KAPUAminen alkoi Porkkalanniemessä 7.10.2022, kun tapasimme muut kanssamme Malawille starttaavat tuoreet Kapuajat. Samalla kuulimme KonkariKapuajien kokemuksia/vinkkejä – tunteiden vuoristorata oli valmis. Varainkeruu suorastaan hirvitti! Tuplaurakka 2 x 6000€ = 12tuhatta = MAHDOTONTA! Meillähän on pariskuntana yhteiset verkostot!! Ideoita kyllä syntyi – miten, mutta silti sitä heräsi aamuöisin omituisiin uniin ja mietteisiin, ettei rahkeemme ja aikamme tule riittämään. Rahasumma tuntui vuorelta – maan korkeinta vuorta Mulenjeetakin korkeammalta. Rohkeutta ja uskoa loi kanssaKapuajat. Vaikka tiimimme on pieni, niin se on aivan huippu!! Joten niin sitä ”hypättiin” kohti tuntematonta, eli sitouduttiin yrittämään parastansa! Yrittämään tekemään jotain merkityksellistä ja tärkeää maailmanlaajuisesti! Lähdimme Kapuamaan oppiaksemme uutta myös itsestämme ja sitä tämä on ollut juuri tänään 5kuukautta!

Kohtaamisia Kapua on palauttanut arkeemme takaisin ihmisiä, joiden kanssa elämää on sivuttu hiekkalaatikolla, opinnoissa, harrastuksissa, töissä, matkoilla, jne. Olemme tehneet itsemme näkyväksi – olemme ottaneet yhteyttä ja meihin on otettu yhteyttä. Eli on tapahtunut juuri sitä, jota aiemmin pohti, että: ”pitäisi ja pitäisi laittaa sille ja sille viestiä, pyytää kylään jne. Kapua on tuonut myös uusia kohtaamisia ja kokemuksia, (myyjäiset, tapahtumien järjestämiset, PopUp kahvilat ja edessä olevat kurssit) joita emme muutoin olisi toteuttaneet. Samanhenkisten ihmisten kohtaaminen on tuonut lisämerkitystä ja sisältöä elämään.

Kapua on ollut myös varsinainen ihmiskoe – niin itselle, läheisille ja ystäville. Kapua on vahvistanut, että ihminen pystyy kyllä vaikuttamaan omaan ajatteluun ja sen kautta toimintaansa. Valittamisen sijaan onkin lähtenyt muuttamaan mahdottomuuksia mahdollisuuksiksi – ainakin kokeilemaan – sellaista uteliaisuutta ennenkokematonta kohtaan! Eikä todellakaan aina onnistuen, vaan kompastumisten jälkeen ylös vaan todetakseen, että jollei näin, niin mites muuten voisi yrittää??? Oma uteliaisuus ja rohkeus jutella, myös rohkeus kysyä apua ja neuvoa on lisääntynyt! Yrittämistä!!

Olemme kyllä aina olleet kohtaamis”nälkäisiä”. Eripuolilta maailmaa katsoen on vahvistunut, että me hyvinvointivaltioihin syntyneet harvoin näemme, arvostamme ja osaamme nauttia kaikesta siitä, mitä MEILLÄ JO ON syntyessämme – nehän on itsestäänselvyyksiä – vaan onko ne???  Silmät eivät ole samalla tavoin auki! Kurkatkaas tuota kuvaa!! Oli kyllä noloa huomata itsekin vasta vuosien jälkeen, että oppilaathan ovat kaikki poikia – ehkä yksi tyttö! Valokuva on kouluvierailulta Madagaskarilta (2018). Miten ei paikanpäällä tätä huomannut?? Siksi tämä Tyttöjen oikeuksien edistäminen tuntuu entistäkin tärkeämmältä – eli aina voi oppia näkemään tarkemmin!

Kapuaminen jatkuu niin fyysisesti portailla, lenkkeillen, vaeltaen, vähän melontaakin kokeillen ja eniten tanssien elokuiseen Kapua-kuntoon!! Pyrkimys on oikeasti onnistua Kapuamaan korkeimmalle vuorelle, kuin siihen mahdottomaan ”eurovuoreen”! 60% lähestyy!! Ihmetys, ilo ja ennenkaikkea KIITOLLISUUS ON NIIN SUURI, ettei mitkään sanat riitä kuvaamaan tätä sydämessä saakka tuntuvaa hyvää oloa! Suorastaan käsittämätöntä miten olette meidät ja Kapuamisemme ottaneet vastaan, tukeneet ja kavunneet rinnalla kirjaimellisesti tanssien ja lakuja syöden. Kiitos-kiitos-kiitos!!

Toivottavasti Kapuan lakut ja kahvi maistuu jatkossakin tai kenties tulee mieleen joku, joka ei ole niitä vielä päässyt maistamaan? Viestiä tulemaan, Jussin logistiikka toimii!! Entä onko joku jäänyt vaille uniikkia korttia tai lyhtyä? Askartelukurssitkin vasta starttaavat, ensimmäinen tulevana lauantaina 11.3. Kauhajoella. Luvassa lämminhenkistä yhdessäoloa hyvää ja kaunista tehden itselle tai ilahduttaakseen toista!! Sitä se Kapuaminen on ollut – jatketaan YHDESSÄ!! Huomenna on Naistenpäivä – muutetaan tuon kuvan pojista ainakin puolet tytöiksi – jookos???

7.3.2023 Repolaiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top