YHTEISTYÖLLÄ PERILLE

Kun lähdin Kapuan matkaan, ajattelin ”Helppoa kuin heinänteko! Äkkiäkös minä tuon muutaman tuhatlappusen hyväntekeväisyyteen kokoan.” Niinpä niin… Siinä kun jotkut kapuaja-kollegat alkavat jo lähestyä 4550 euron keräystavoitettaan, minun saldoni on 30 euroa. Niin kuin alkuun lainattu savolainen sananlasku on oikeasti väärä väittämä, varojen keräämisenkin eteen täytyy tehdä töitä.

Ravintolapäivänä 16.2.2014 Kapua Etiopia-ryhmä piti Café Kapua -nimistä ravintolaa Väestöliiton tiloissa Kalevankadulla Helsingissä. Kapuajat ympäri Suomea kokoontuivat yhteisen päämäärän äärelle.

           Emma     Kuva 5     Kuva 2

Jokainen teki sitä mitä osaa; yksi otti ohjat ruokatavaroiden hankkimisessa ja kokonaisuuden koordinoinnissa, yksi teki tapahtumalle mahtavan mainoksen, yksi jos toinenkin levitti sanaa tapahtumasta verkostoissaan. Pilkottiin, vispattiin, tiskattiin, lämmitettiin, paistettiin ja raivattiin. Toivotettiin vieraat tervetulleiksi ja kerrottiin Kapuasta. Jokainen teki paljon hommia, ja parasta oli tekeminen yhdessä!

Café Kapua opetti minulle kolme asiaa:

1) Asiat eivät vain tapahdu. Ne täytyy tehdä todeksi.

2) Yhdessä tekeminen on parasta tekemistä.

3) Muille annettu ei ole aina itseltä pois.

Kuva 2     Kuva

Café Kapua ei ollut pelkästään meidän kapuajien yhteisponnistus. Ilman Väestöliittoa ja ruokatavara- tai muun tarvikelahjoituksen tehneitä mahtavia yrittäjiä emme olisi onnistuneet!

Café Emma, CM Ruoholahti, Fazer Food Services, H-Hetki, Hs Marketing Oy, Kahvila Kapusiini, Leipomo Emil Halme, Luomupuoti Satumarja, Maatila-Liha Meronen Oy, Parhiala, Sinuhe Ky ja Varpio Puutarha Oy.

Syvä kiitos ja kumarrus kaikille yllä mainituille ja nimettömänä lahjoittaneille Café Kapuan mahdollistaneille yrityksille!

  Kuva 3     Kuva 1

Yhteisten tapahtumien lisäksi jokainen kapuaja on keksinyt omia tapojaan kerätä varoja. Liikuntaa, historiaa, ruokaa, kädentaidon näytteitä, lipaskeräystä, joulupukkeilua… Jokainen meistä on miettinyt mitä minä osaan ja missä ovat minun rajani. Kavereilta ja sukulaisilta saadut rahalahjoitukset ovat kuin jouluaatto, mutta rikkaiden Amerikan tätien varaan ei kukaan kapuaja taida varainhankintaansa laskea. Asiat tapahtuvat tekemällä. Parasta antamista on sellainen, jossa kaikki osapuolet saavat jotain itselle merkittävää. Kutsuin ystäviäni Café Kapuaan ja he tulivatkin paikalle. Eräs pariskunta pohti muuttamista pienempään asuntoon, mutta tavaraa on kertynyt vuosien mittaan liikaa eikä kaikkea voi muutossa ottaa mukaan. He kysyivät huolisinko tällaisia tavaralahjoituksia Kapuan hyväksi. Olin sanaton! Tietenkin! Kapuan hyväntekeväisyyspotti kasvaa ja ystäväni pääsevät eroon heille tarpeettomaksi jääneistä tavaroistaan. Kaikki voittavat!

Vaikka minun osuuteni on toistaiseksi tuo 30 euroa, yhteenlaskettu hyväntekeväisyyspotti on jo yli 22 000 euroa! Mahtavaa! Enkä minä sinne vuorellekaan yksin tule pääsemään. Kapuaminen on yhteistyötä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top