Eilen aamulla käänsin työhuoneessani kalenterinlehden lokakuulle. Ajattelin, ettei kukaan huomaa, vaikka olen pari päivää etuajassa. Sillä pääni sisällä kaikki pyörii jo lokakuuta. Tämä lokakuuhan on aivan erityinen.  Lokakuun ensimmäisinä päivinä jännitys kasvaa ennen 6.10. alkavaa Etiopian matkaa. Tätä hetkeä on vuosi odotettu. Se tuntui olevan niin kaukana, mutta nyt ihan kohta käsillä. Ainakin puoli maailmaa pitäisi saada valmiiksi, asiakkaat hoidettua ja varusteet pakattua ennen matkaa. Onneksi riittää tekemistä, muuten jännitys kävisi liian kovaksi.

Lokakuu on aina ollut yksi lempikuukausiani. Maatilalla kesä hurahtaa huomaamatta tilan töissä. Lokakuussa räntäsateiden tullessa voi laittaa takkatulen, sytyttää kynttilät ja käpristyä huoletonna sohvan nurkkaan käsityön kanssa. Lokakuussa 18 vuotta sitten syntyi myös kuopuksemme. Oli huikaiseva tunne kolmen ihanan pojan jälkeen pidellä sylissä pientä tytärtä.

”Tuhannenkin virstan matka alkaa yhdellä askeleella.” (kiinal. sananlasku)                                                                                                                                                                                                        Tämä mietelause tuli näkyviin uudelta kalenterin sivulta. Se oli kuin tsemppaus tulevaa vuorivaellusta ajatellen. Aloin myös miettimään niitä monia ensimmäisiä ja toisiakin askeleita, mitä tällä KAPUA- matkallani olen ottanut. Miten hain mukaan, kävin haastattelussa, tulin valituksi, tapasin kapuajatoverit ja aloitin oman varainhankintakampanjani. Vaikka tapahtumat ovatkin olleet jatkumoa toisilleen, on jokaiseen pitänyt ottaa se ensimmäinen askel. Aina se ei ole ollut ihan helppoa ja itsestäänselvää. Esimerkiksi hakupapereiden laittamista tai tapaa, jolla aloittaa varainhankinta, jouduin miettimään ainakin kaksi kertaa. Mutta kun ensimmäinen askel oli otettu, oli toinen jo helpompi. Ja sitä seuraavat tuleekin sitten jo huomaamatta.

Pian me astumme ensimmäisen askeleen Etiopian kamaralla. Pääsemme tutustumaan avustuskohteisiin ja paikallisiin ihmisiin. Vuorivaelluksen ensimmäiset askeleet astutaan Ras Dashenin juurella. Toivottavasti astelemme huipulle asti. Vaikka kaikki ei menisikään suunnitelmien mukaan, uskon meille olevan tulossa kuitenkin huippureissu. Niin huippumukavat kanssakapuajat olen tiimiini saanut.

Uusi KAPUA- hanke on alkamassa. Jos mietit mukaan hakemista, suosittelen. Ensimmäinen askel mietityttää, toinen on helpompi. Itselleni KAPUA- vuosi on jo tähän mennessä antanut niin paljon, etten kadu hetkeäkään mukaan hakeutumista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top