Joskus ilo ja suru tapahtuvat yhtäaikaa. Minulla oli lauantaina ystävieni ideoima Kesäpiha-tapahtuma kyläkaupallamme Hirvilahdessa Kapuan hyväksi. Onnekseni olen saanut mukaani ihania naisia kylältämme, jotka pursuavat tekemisen intoa ja ideoita. Kesäpihassa oli myynnissä vohveleita ja kahvia, omatekoisia hilloja ja pestoa sekä omia taidejuttuja Kettukolosta. Kaiken kruunasi arpajaiset, johon tuli hienoja lahjoituksia sytykeruusuista linnunpönttöön ja amppelimansikkaan.

Tuulisen ja sateisen viikon jälkeen jännitti hieman etukäteen millainen sää olisi. Onneksi taivas oli sateeton ja ilma tyyni, kun aloitimme kahvin keittämisen. Pikkuhiljaa kaupan pihalle valui ihmisiä ja nälkäisiä vohvelinsyöjiä. Ihmiset tuntuivat olevan hyvillään, kun kuulivat että tuotto menee hyväntekeväisyyteen ja aina Malawiin asti.

Aamupäivän kuluessa sain viestin läheiseni kuolemasta. Ei auttanut kuin työntää ajatus syrjemmälle, sillä onneksi Kesäpihassa riitti tohinaa ja asiakkaita. Vohvelitaikinaa tehtiin lisää, kahvia keitettiin ja arpoja myytiin. Kauppa kävi loistavasti! Päivän tuotto oli peräti 670e Malawin tyttöjen aseman parantamiseksi. Kotiin päästyäni sain kuulla, että vanha ja rakas rekikoiramme oli myös lähtenyt tähtien tuolle puolen. Mielessä oli yhtäaikaa riemu hienosta keräystuloksesta ja suru kuoleman lopullisuudesta.

Loput lauantaipäivästä meni mietiskellessä elämää. Ajatuksista päällimmäiseksi nousi onni ja kiitollisuus mahtavista ystävistä ja avuliaasta kyläkauppiaasta, joita ilman tällaisen tapahtuman järjestäminen ei olisi onnistunut. Ja mitä elämään tulee, se on kohdattava iloineen ja suruineen. Kukaan meistä ei välty kuolemalta, mutta voimme käyttää aikamme hyvin sitä ennen. Kiitos kaikille, jotka olette käyttäneet aikaanne hyvin ja kartuttaneet Malawikeräystä!

Päätteeksi kiinalainen sananlasku onnellisuudesta: ”Jos haluat olla onnellinen tunnin — ota päiväunet. Jos haluat olla onnellinen päivän — mene kalaan. Jos haluat olla onnellinen vuoden — peri omaisuutta. Jos haluat olla onnellinen koko loppuelämäsi — auta muita.”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top