Mikä Kapua? Mihin rahat menee? Oikeastiko te kiipeätte maailman korkeimmalle vuorelle? Ai et ole ikinä ennen kiivennyt vuorelle? Ootte vähän niin kuin telkkarin Huippujengi?

Uteliaita kysyjiä riitti viikonloppuna Mahdollisuuksien torilla Lahdessa. Kapua-standillä ujona seistessäni, ja oikeita sanoja etsiessäni, tunsin ihmisistä huokuvan positiivisen ja kannustavan voiman, kerrankin olin samalla puolella kysymysten esittäjien kanssa. Ihmiset halusivat tietää keräyskohteista, mutta eivät olleet skeptisiä avun perillepääsystä. Kapua Nepalin yhteistyöjärjestöt Taksvärkki, Väestöliitto ja Kynnys ry olivat torilla kävijöille entuudestaan tuttuja toimijoita. Muut näytteilleasettajat eivät olleet kilpailijoita, vaan kaikkien perimmäinen tavoite oli kerätä rahaa ja auttaa heikoimmassa asemassa olevia. Tsemppaukset kaikuivat naapuripöydistä toisiin. Tunsin olevani kotona. Toki ihania ihmisiä, kannustusta ja positiivisia kohtaamisia on mahtunut paljon kapua-taipaleelle ja monia on varmasti vielä edessä. Parhaan vertaistuen saa kanssa- ja konkarikapuajilta, eikä läheisten kärsivällisyyttä ja tsemppiä saa myöskään unohtaa. Kuitenkin tarvittiin torillinen samalla tavalla ajattelevia ihmisiä, että lukuisten sähköpostien ja kielteisten vastauksien voimasta painunut kapuajan pää nousi ylpeänä ylös, ihanaa olla hyväntekijä muiden hyväntekijöiden joukossa, kapuamiseni sai uuttaa voimaa.

Niin, ja kerroin miltei suu vaahdossa rahavuoresta, henkisestä ja fyysisestä kapuamisesta, itsensä haastamisesta, Nepalin pienistä tytöistä, jotka joutuvat naimisiin aivan liian nuorina. Totesin, että onneksi huiputettava harjanne on vain hieman yli puolessa välissä maailman korkeinta vuorta, koska en todellakaan ole kiivennyt ennen vuorelle. Ja me ollaan huippuakin huipumpi Kapua-jengi! Mahtavaa olla mukana! <3nallepuh

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top