Puh pah pelistä pois

Elämä ei aina etene suunnitelmien mukaan. Näin tapahtui myös minulle. Lähes vuoden ajan olen sieluni silmin nähnyt seisovani kanssa-kapuajieni seurassa Etiopiassa Ras Dashenin huipulla ja nauttivani tunteesta, minkä vain pitkän uurastuksen jälkeen voi saavuttaa.

Elämä ei aina etene suunnitelmien mukaan, ei näköjään. Kesälomani muututtua sairaslomaksi tulevaisuuden suunnitelmat ovat heittäneet kuperkeikkaa. Nyt ainoa suunnitelmani on vain saada itseni jälleen terveeksi. Alku-askeleet ovat olleet lupaavia, mutta paljon töitä on vielä edessä. Siksi matka Etiopiaan ei tule toteutumaan osaltani (*huokaus*). Varainkeruuta tulen kuitenkin jatkamaan voimavarojeni mukaan ja toivon teitä kaikkia avustamaan meitä kapuajia tässä työssä.

Sanovat, että on lottovoitto syntyä Suomeen. Aiemmin perusterveisiin ihmisiin kuuluneena nyt sen viimein minäkin ymmärrän. Kiitos terveydenhuoltojärjestelmämme, kiitos verotuksemme. Kaikki eivät kuitenkaan ole yhtä onnekkaita. Hyvinvointi jakaantuu epätasaisesti maapallollamme. Kehitysmaissa kaikkein köyhimmät sairastuvat ja kuolevat yhä edelleen tauteihin, jotka nykyisin voidaan ehkäistä ja hoitaa. ”Tartuntatauteja levittävät likainen vesi, huono hygienia, saastunut hengitysilma ja aikuisilla suojaamaton seksi. Monet trooppiset taudit siirtyvät ihmiseen myös hyttysten ja muiden pieneliöiden välityksellä. Etenkin lapset kärsivät aliravitsemuksesta, joka heikentää heidän vastustuskykyään. Siksi miljoonat alle viisivuotiaat lapset kuolevat joka vuosi keuhkokuumeeseen, tuhkarokkoon, ripuliin, malariaan tai hiv/aidsiin. Eniten lapsia menehtyy Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Vastaavasti 20 prosenttia lasten vammaisuudesta aiheutuu aliravitsemuksesta, kymmenen hoitamattomista tartuntataudeista.” (Ulkoministeriön kehitysviestintä: http://www.global.finland.fi/public/default.aspx?nodeid=15806&contentlan=1&culture=fi-FI)

Elämä on arpapeliä, sattuman kauppaa. Todennäköisyys voittaa Loton päävoitto on 1:15 380 937. Emme pysty parantamaan todennäköisyyttä voittaa Lotossa, mutta kehitysmaiden tyttöjen ja naisten parempaan tulevaisuuteen voi jokainen meistä vaikuttaa. Ehkä ensi viikolla lahjoitatkin lottorahasi kehitysmaiden hyväksi?

1 ajatus aiheesta “Puh pah pelistä pois”

Kommentointi on suljettu.

Scroll to Top