Pitkä matka kotiin

Kapua-tiimillämme on ollut tänään pitkä päivä, kun olemme tallustelleet toista neljästä paluumatkapäivistämme. Eilinen paluumatkan alku taisi sujua huiputuksesta seuranneen euforian ja helpon tasaisesti laskevan maaston voimalla. Tänään päivämme alkoi klo 6.30 aamupalalla Pherichessä, josta lähdimme kohti Namchea tuntia myöhemmin.

Tiesimme odottaa pitkää 20 kilometrin päivämatkaa, mutta reitin lukuisat nousut ja laskut verottivat trekkaajien voimia kovalla kädellä. Päivän aikana reitti yllätti joka käänteessä taas uudella loppumattomalla ylämäellä tai jyrkällä polvia rasittavalla alamäellä, vaikka kuvittelin kulkeneeni saman reitin reilu viikko sitten toiseen suuntaan. Päivän aikana nousimmekin vajaat 700 metriä ja laskeuduimme lähes puolitoista kilometriä. Viimeiset kapuajat saapuivatkin Namcheen ränsistyneinä ja trekkisauvojen varassa nilkuttaen juuri ennen iltapäiväviittä.

Matkaamme Kala Pattharin huipulta takaisin kotiin on tukenut ajatus saunasta ja suihkusta Namchessa. Kuulimme, että kylään on rakennettu uusi sauna, jonka oppaamme Tommi oli varannut iltapäiväksi. Ulkoapäin paikka ja saunan oleilutilat baaritiskeineen näytti hulppealta, mutta totuus saunan puhdistavasta ja uudistavasta voimasta paljastui ”suihkutiloihin” ja ”saunaan” päästessä. 12 hengelle markkinoitu sauna veti sisäänsä maksimissaan kuusi henkilöä. Saunan lämpötila vaihteli 40-42 asteen välillä riippuen siitä, heitimmekö löylyä vai emme (lämpötila laski löylyä heittäessä). Jopa paikan kaasulla toimiva suihku (12 hengen seurueelle suunnatussa tilassa oli vain yksi suihku) valutti laimeasti keskimääräisesti 45-asteista vettä. Toisaalta polttava vesi usean pakkasyön jälkeen taisi tuntea enemmänkin voitolta kuin tappiolta. Suihkutilan lattiaa koristi jääkylmät tiilet ja kivet, joita pitkin kipitellessä trekkaamisesta väsyneet jalat saivat omanlaisensa hieronnan.

Pitkästä päivästä, minuuttiaikataulutetuista suihkuvuoroista sekä hiettömästä saunasta huolimatta voin varmasti puhua koko porukan puolesta, kun sanon, että tämä ilta oli reissumme mukavin. Huomenna vaelluksemme jatkuu onneksi lyhyemmän taipaleen verran Namchesta kohti Monjoa vapaan aamupäivän ja lounaan jälkeen. Kevyempi päivä lieneekin monelle mieleen, kun nyt yhdeksän aikaan tätä blogia kirjoittaessa valtaosa kapuajista on jo painunut nukkumaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top