Viime viikon aikana oli fb-viesten perusteella Kapua2014- ryhmäläisissä havaittavissa selkeää matkakuumetta … Nytkö jo se matkaanlähtö on käsillä! Odotuksen jännitys väreilee ilmassa mutta myös etukäteen aistittavaa ikävää, tieto siitä, että matkan ajan on erossa läheisistään. Varmasti hieno, mullistavakin kokemus on kuitenkin matkaan lähtevillä tiedossa. Matkaanlähtö on huomenna, 6.10.

Omalla kohdallani matkaanlähtö ei jännitä, sillä en ole enää lähdössä mukaan matkalle vaan jään kapuamaan oman elämäni raskainta vuorta. Siitä huolimatta jatkan Kapua-varainkeruuta vuoden loppuun, sillä projekti on ollut suurena innoittajana moneen tapahtumaan viimeisen vuoden aikana.
Kapuan varainkeruuseen liittyen minulla on ollut todellakin jännitystä ja toisaalta innostunutta odotusta, sillä upea Philomela-kuoro oli jo keväällä luvannut pitävänsä hyväntekeväisyyskonsertin Kapua-kampanjaa tukeakseen syksyllä.Tuossa kesällä Philomela-kuoro pyrähti vielä Latviassa kuorojen MM-kisoissa ja pokkasi itselleen maailmanmestaruuden omassa sarjassaan. Se ei varmasti ollut sattumaa, vaan mahtavien kuorolaisten ja upean kuoronjohtajan musiikkineuvos Marjukka Riihimäen kovan työn huikea tulos. Philomela-hyväntekeväisyyskonsertti Kapualle tulisi olemaan myös kuoron ensimmäinen julkinen esiintyminen sitten MM-saavutuksen.

Perjantai 3.10. oli tuo odotettu konserttipäivä, Kallion kirkko konserttia varten varattuna. Sytyttelimme ulkotulia kirkon seinämille valaistukseksi, Hakaniemen metroaseman ulkopuolelle kokosimme porukkaa, jotka halusivat kavuta mukanamme kirkkoon, jonka terassilta Philomela laulullaan jo toivotti kuulijat tervetulleiksi.Yleisön joukosta kuului kommentti :”Upein kokemani kirkkoon saapuminen!”

Nöyränä ja kiitollisena toivotin yleisön tervetulleeksi tilaisuuteen; även de svenskspråkiga genom en gammal dikt:
Dagen i dag

Dagen i dag är en märklig dag,
den är din.
Gårdagen föll ur dina händer.
Den kan inte få mer innehåll
än du redan givit den.
Morgondagen vet du ingenting om.
Men dagen i dag, den har du.
Använd dig av det.
I dag kan du glädja någon.
I dag kan du hjälpa en annan.
Dagen i dag är en märklig dag.
Den är din.

Itse konsertti olikin sitten Philomela-kuoron valtavan taiturimaista laulutaidetta, kerroksellista, moniäänistä, heleää ja tunteikasta. Mukana oli myös rohkea tyttönen laulamassa omaa sooloaan. Konsertista jäi erittäin lämmin ja kaunis, liikuttunutkin mutta kevyt tunne rintaan – ”Olemme tässä kaikki mukana suurella sydämellä.”
Kiitos teille kaikille mukana olleille tuestanne kehitysmaiden tytöille ja naisille.
Hyvää ja antoisaa matkaa kaikille matkaan lähteville kapuajille.

Kiitos, Philomela-kuoro, että olette upeasti laulaneet kapuajat matkaan!

1 ajatus aiheesta “Philomela-kuoro lauloi kapuajat matkaan”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top