– Näin kirjoitti Anne Frank aikoinaan. Kapua-vuoden ollessa jo hyvää vauhtia kulkemassa kohti päätöstään, voin yhtyä hänen sanoihinsa. Olen saanut valtavasti hyvää mieltä ja energiaa rahan keräämisestä, mikä ei olisi samanlaista tunnetta tuottanut, jos olisin kerännyt rahaa omiin taskuihini. Omat raha-asiani ovat myös järjestyneet mukavasti siinä sivussa ja Nepalin matkakassa on tullut säästettyä palkkarahoista.

Löysin tähän kirjoitukseen toisen ajatuksen myös Anne Frankin maailmasta. Frankin perhettä aikoinaan piilotellut Anne Frankin isän työntekijä Miep Gies on perustellut tekemisiään seuraavasti:” Me emme voi jättää maailman muuttumista vain poliitikkojen tehtäväksi. On tehtävä se, mikä velvollisuutemme on ihmisinä.” Tähän ajatukseen kiteytyy mielestäni myös Kapua-vuosi. Ihmisinä meillä on velvollisuus auttaa heikompiosaisia; olivat he sitten keitä hyvänsä.

Ensi kuussa meitä odottaa matka Nepaliin, missä pääsemme konkreettisesti näkemään ne kohteet, mihin lahjoitetut varat käytetään ja kapuamme sen jälkeen Mount Everestin perusleiriin ja Kala Pattharin huipulle. Matka alkaa pikkuhiljaa jännittää ja samalla kutkuttaa. Mountains are calling :)

Kuva pitämästäni Kapua-vuoden mietelausepäiväkirjasta.

Tiedosto_000 (1)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top