Tähän aikaan vuodesta tulee taas ajatelleeksi entistä enemmän ihmisten kiirettä. Vauhti tuntuu aina kiihtyvän niin työpaikalla kuin kotonakin loppuvuotta kohti mentäessä. Jännä miten meillä on se tyyli, että duunia on painettava kieli vyön alla joulukuun loppumetreille asti, jotta voimme sitten ansaitusti hengähtää pyhät. Toisaalta, onneksi joulu on myös yhdessä olon, ilon ja antamisen aikaa. Kun tuntuu että arki alkaa kaatua päälle, niin kyllä lämmittää mieltä kun työkaveri tulee päivän päätteeksi kertomaan lahjoittaneensa Kapualle. Aivan mahtavaa, kiitos! Oli taas ilo huomata kuinka oma keräyspotti oli hiukan karttunut marraskuun alussa, melkein 200 euroa jo rikki! Lisääkin saa kartuttaa :) täältä näet miten voit tukea Kapuaa.

Jotta ei totuus unohtuisi, niin matkavalmistelut on nyt aloitettu ihan virallisesti. Kävin terveydenhoitajan luona kyselemässä mitä rokotteita matkaa varten olisi hyvä ottaa. Onneksi useimmat on jo hankittu vuosien varrella, mutta parilta piikiltä en tule välttymään. Parempi se kuitenkin kuin, että matka menisi mönkään sairastumisen vuoksi.

Pari piikkiä ei silti ole mitään verrattuna siihen, mitä Guatemalassa on lähiaikoina tapahtunut. Eteläistä Guatemalaa marraskuun alussa ravistelleet maanjäristykset ovat vaatineet useita kymmeniä kuolonuhreja, toista sataa ihmistä on loukkaantunut ja useita on kateissa. Apumme on siis entistä tärkeämpää, kun jälleenrakennetaan yhteisöjä. Lapset ja nuoret tarvitsevat turvaa ja saavat sitä arjen askareista, koulunkäynnistä ja leikkimisestä.

Tuommoiset uutiset pistävät väistämättä miettimään, että onkohan sinne meneminen sittenkään ihan turvallista. Toisaalta, jos sitä aina pelaisi varman päälle, niin mihin sitä tässä elämässä pääsisi, ei varmaan napaansa pidemmälle. Siksi tuommoiset ajatukset kannattaa heittää romukoppaan ja lähteä suunnittelemaan isompia tai pienempiä seikkailuja. Tänä viikonloppuna on luvassa armotonta ideointia, hauskanpitoa, kannustamista, hikeä ja kiipeilyä yhdessä kapuajien kanssa!

Mukavaa viikonloppua ja iloista joulun odotusta!

Käykäähän hankkimassa ihanat lahjat pukinkonttiin Kapua Kaupasta!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top