KAPUA- vuoden lähestyessä loppuaan katson haikein mielin, mutta kiitollisena taakse päin. Vuosi on antanut minulle enemmän, kuin koskaan osasin edes haaveilla. Missään kuvitelmissa en osannut odottaa tällaista. Kun haastattelussa vastasin myöntävästi kysymykseen halusta esiintyä medialle, en osannut kuvitella, minkälaiseen mediamyllytykseen oikeasti joutuisin. En osannut aavistaa tahoja, jotka lähtisivät mukaan tukemaan hankettani. Tai miten yllättäviltä tahoilta tuli kyselyjä hankkeesta. Tai miten valtavan joukon upeita ihmisiä tulisin vuoden aikana tapaamaan ja tutustumaan heihin. Miten paljon uusia ystäviä saisin, Puhumattakaan itse matkan annista. Vaikka olin elämäni haaveillut Afrikan matkasta, ei minulla ollut aavistustakaan, miten paljon se minulle lopulta merkitsi.

Ehkä yllättävintä on kuitenkin tämän vuoden aikana ollut matka itseeni. Löytää itsestään ja tutustua läheisemmin niihin asioihin, mitä ei tiennyt olevankaan. Tai vaikka olisi tiennytkin, niin oli unohtanut. Tai ei ainakaan uskaltanut tunnustaa itselle. Tämän vuoden aikana olen oppinut ( siis ihan oikeasti oppinut uskomaan), että ihminen voi melkein mitä vain, kun uskoo asiaansa. Olen myös oppinut, että asioilla on taipumus järjestyä. Monet asiat tapahtuvat meistä riippumatta, kun annamme niiden tapahtua. Joidenkin asioiden eteen täytyy tosissaan ponnistella, joskus vyöryyn riittää, kun pukkaa ensimmäisen kiven liikkeelle. Että omalla asenteella on niin valtava merkitys siihen, miten asiat tapahtuvat tai miten ne kokee. Että omien tunteiden näyttämisellä voi rohkaista jotain toista. Että oikeasti voi elää hetkessä. Haaveita täytyy olla, mutta niissä ei voi elää. Mutta ne voi tehdä todeksi, kun aika on oikea.

Tämän joulun alla olen säästynyt kaikenlaiselta joulustressiltä. En ole siivonnut, en edes yrittänyt siivota taloa katosta lattiaan viimeistä komeroa myöten. Tänä jouluna meillä ei hössötetä joululahjoista tai valmistella jouluruokia viikkoja ennen joulua. Tänä syksynä olen laittanut kynttilöitä valaisemaan pimeää. Tämän joulun alla muistan lähimmäisiä lähellä ja kaukana pienillä lahjoilla, jotka annan sydämestäni. Tänä jouluna katan juhlapöydän kohtuudella. Tänä jouluna odotan, että lapset tulevat kotiin ja saamme viettää aikaa yhdessä. Tänä jouluna muistan matkan varrella kohtaamiani ihmisiä.

Tämän huikean vuoden lopussa haluan kiittää kaikkia, jotka ovat olleet siinä mukana! Teille kaikille on paikka sydämessäni! Toivon teille rauhaisaa joulua ja voimia unelmien toteuttamiseen ensi vuonna! Tulevalle Bolivia- ryhmälle haluan toivottaa yhtä antoisaa vuotta, kuin tämä vuosi on itselle ollut.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top