MUUTOS ON MAHDOLLISUUS

”Maailman muuttaminen on mahdotonta. Sen tietävät kaikki. On kuitenkin ihmisiä, jotka eivät usko sitä. He muuttavat maailmaa.” Olen matkamme aikana miettinyt muutosta ja mitä siihen tarvitaan. Siihen tarvitaan ihmisiä, nuoria ja vanhoja, jotka uskovat muutoksen mahdollisuuteen. Yksin emme voi tavoitteita saavuttaa, vaan se tehdään yhdessä yhdistämällä ihmisten erilaiset osaamiset. Askel askeleelta päästään kohti tavoitteita. Me kapuajat olemme saaneet nähdä täällä ollessamme, että muutosta tapahtuu joka päivä. Olemme tavanneet nuoria, jotka haluavat välittää oppimaansa tietoa itseään nuoremmille. He tekevät työtä sydämestään ja esimerkiksi tänään saimme kuulla, että nuorten verkostoon kuuluvat auttavat koulua mm. erilaisten tilaisuuksien järjestämisessä. Tiedottaminen täällä on yleistä seinämaalausten välitykellä. Seinämaalaukset suunnitellaan yhdessä ja mietitään, millaisia asioita halutaan nostaa esille.

Tämänpäiväinen seinämaalaus tehtiin koulun seinään ja siinä tuotiin esille koulutuksen tärkeys, terveyden merkitys, osallistuminen ja itsensä kehittäminen ihmisenä. Seinämaalaus toteutetaan sitten yhdessä oppilaiden kanssa. Samalla matkalla Santa Clarassa tapasimme kaupunginjohtajan, joka kertoi, että myös kaupunki näkee tärkeänä lasten ja nuorten aseman. Heillä on lasten ja nuorten kehittämisohjelma, joka ulottuu vuoteen 2020 saakka. Näin pitkäjänteisellä työllä voidaan saada pysyviä muutoksia.

Tänään taas tapasimme välittömiä,innokkaita ja uteliaita eri-ikäisiä koululaisia. Lapset ovat niin samanlaisia kaikkialla, mutta olosuhteet ovat erilaiset. Nuorten verkostoon kuuluvat vapaaehtoiset tekevät arvokasta työtä ja he haluavat tehdä työtä paremman huomisen puolesta.

Matkamme tähänastinen osuus on saanut meidät kapuajat vakuuttuneeksi siitä, että keräämäämme tukea tarvitaan täällä.

Huomenna alkaa seikkailumme, jonka aikana vaellamme Guatemalan luonnossa ja tavoittelemme tulivuorten Tajumulcon ja Santa Marian huippuja. Lähdemme matkaan nöyrin mielin ja pidämme mielessä, että nämäkin tavoitteet saavutetaan pikku hiljaa askel askeleelta.

Kirjoittanut Sirkka Sainio

IMG_1038

4 ajatusta aiheesta “MUUTOS ON MAHDOLLISUUS”

  1. Eivät kai tytöt ole jääneet vuoren rinteelle kun ei ole tullut päiväkirjaan mitään? Laittakaa joku jotain elonmerkkiä.

    1. Soile Puranen

      Kiitos huolenpidosta! Vuorilla ja teltoissa hiukan heikot yhteydet, mutta päivitellään aina, kun vaan pystytään :). Täällä kaikki hyvin!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top