MONENLAISTA PANKKIASIAA

Siteeraten Aijan omalla blogivuorollaan kirjoittamia toteamuksia ”raha on tärkeä vaihdon väline” ja ”pienillä teoilla on merkitystä ja pienikin ele voi olla jonkin suuremman asian alku tai käänteentekevä hetki jonkun toisen elämässä”, otan esille kahdenlaista pankkiasiaa:

Naisten Pankki
Aamun (17.4.2014) sanomalehti Karjalainen uutisoi otsikolla ”Haastekampanjalla yli sata ammattia”. Jälleen törmäsin Naisten Pankkiin, jonka hankkeesta tämäkin artikkeli kertoi. Samainen sanomalehti ja Naisten Pankin Joensuun solu ovat toteuttaneet kampanjaa köyhien maiden naisten yrittäjyyden eteen ja saaneet tämän avulla kana-kananmuna – laskuopin mukaan runsaat sata ammattia. Tämä usein paikallisissa tiedotusvälineissä esiintynyt Naisten Pankki – käsite innosti tämän blogin myötävaikutuksella tutkimaan tarkemmin kyseisen hankkeen ideologiaa. Taustalta löytyy paljon samoja elementtejä KAPUAn kanssa: Mistä, mihin ja miten raha eli apu menee perille. Kuten myös se, että auttamalla naista autetaan hänen koko perhettään mies ja myös koko kyläyhteisö mukaan lukien.

Oma pankki
Elämänkaarellani omalla pankillani on ollut suuri merkitys. Pankilleni pieni ele on minun ja perheeni elämääni vaikuttanut käänteentekevästi. Asiakassuhteeni Osuuspankkini kanssa on kestänyt jo yli 30 vuotta, enkä koskaan ole joutunut siihen pettymään, en vaikka aikanaan oli tosi vaikeitakin tilanteita. Pitkäaikaisen ja maailman parhaan pankinjohtajan eläköidyttyä, en ollut yhtään varma asiakassuhteemme jatkumisesta. Nyt olen: Vuorovaikutteisuus asiakassuhteessa osoittaa uudelta johtajalta paitsi ihmisläheistä pelinlukutaitoa myös vastuun kantoa heikommista, aivan kuten hänen edeltäjä. Toisaalta maailma ja pankkiympäristö on muuttunut niin paljon, ettei maratonmatkan mittainen etäisyys omalle konttorille ole haitannut enää yhtään. Päinvastoin: Samalla saan päivitettyä kylän kuulumiset tuttujen kanssa ja käytyä seutukunnan parhaassa koneliikkeessä unohtamatta leipomon kahvilaa.  Miten tämä pankki liittyy Kapua 2014 Etiopiaan, selviää yhteistyökumppanit – sivultamme.

Etiopia: Puhdas vesi, parempi elämä

Etiopia: Puhdas vesi, parempi elämä
Etiopia: Puhdas vesi, parempi elämä

Naisten Pankin jäsenistössä silmään pisti samalla tapaa harvalukuinen miesedustus kuin KAPUA 2014 Etiopia – ryhmässämmekin. Niin se oli myös omassa pankissa: Pankkisalin runsaslukuiseen ja aina iloiseen naisjoukkueeseen mahtui muutama etuoikeutettu mies. Voiko muuten pankista tykätä muutoinkin kuin vain facebookin ”tykkää” – toiminnolla? Kyllä voi, omasta ja Naisten Pankista!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top