Mielikuvituksella ei ole rajoja!

Mielikuvituksella ei ole rajoja!

Kun aloitimme tätä yhteistä Kapua-vuottamme, moni tuore kapuaja piti varainkeruuta yhtenä vuoden haasteellisimmista tehtävistä. Siitä huolimatta olemme tähän mennessä keränneet yhteiseen pottiimme jo huikeat 81.000 euroa.  Miten se on mahdollista? Se onkin vaatinut – jos ei nyt ihan ’verta, hikeä ja kyyneleitä’, niin ainakin kovaa työtä. Ja välillä on tuntunut siltä, että kaikki keinot ovat sallittuja.

Monet ahkerat käsiparit ovat askarrelleet koruja, ommelleet pipoja ja vaatteita, neuloneet sukkia ja valmistaneet muita käsitöitä. On järjestetty Kapua-kahviloita ja Pop up ravintoloita, elokuvaesityksiä ja konsertteja. Erilaisia liikunnallisia tapahtumia on ollut useita – kapuamista, seikkailuja jne. Ja omaan hyvinvointiin on voinut panostaa joogaamalla ja meditoimalla tai vaikka rakentamalla oman elämänsä Aarrekartan. Erilaisia palveluitakin on ollut tarjolla ikkunanpesusta siivouksiin, ja ovatpa syksyn sienetkin löytäneet tiensä tilaajille. Kirpparit ja erilaiset myyjäiset ovat tietysti olleet itsestään selvyyksinä mukana toiminnassa ja Kapua-lakut ovat menneet hyvin kaupaksi. Tuntuu siltä, että mielikuvituksella ei ole rajoja tapahtumia järjestettäessä.

Jokunen viikko sitten osallistuin loviisa_KapuaLoviisan Rauhanfoorumiin ja sen Mahdollisuuksien toriin. Muutamien muiden organisaatioiden kanssa rinta rinnan teimme omaa toimintaamme tutuksi kävijöille. Valitettavan harva ihminen oli edes kuullut Kapua-projektista, joten työsarkaa meillä vielä riittää.

Loviisan Rauhanfoorumi järjestettiin jo 29. kerran – sillä on siis pitkät perinteet. Ilman tätä Kapua-projektia tuskin olisin osallistunut koko tilaisuuteen. Mahdollisuuksien torin jälkeen istuin vielä kuuntelemassa paneelikeskusteluja pakolaiskysymyksistä, Venäjän demokratian tilanteesta, ydinaseista ym. – yleisöä oli salin täydeltä. Samoja ihmisiä, joille vähän aiemmin olin myynyt arpoja ja saaristolaisleipiä. ’Uhraamalla’ päivän ajastani sain itselleni mukavia kokemuksia ja tapasin uusia ihmisiä.


Kapua-vuottamme on vielä runsaasti jäljellä ja tiedossa onkin monenlaisia mukavia tapahtumia ja uusia kokemuksia.  Ole kuulolla!
Tapahtumista saat tietoa Kapua-sivustolta ja Facebookin kautta sekä  henkilökohtaisten kutsujen ja ’puskaradion’ välityksellä.

Tule mukaan – auta meitä auttamaan. Jos Veikko Lavin laulun ’väärä vitonen’ ei tuonut pirttiin onnea eikä rikkautta, rakkautta, niin jokainen oikea vitonen tuo suuren ilon ja avun niille kaikkein vähäosaisimmille vaikkapa Nepalissa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top